SON DAKİKA



Haber > Gündem > Resesyon nedir, ne demek? Ekonomide resesyon ne anlama geliyor?

Resesyon nedir, ne demek? Ekonomide resesyon ne anlama geliyor?

28 Temmuz 2022 Perşembe - 17:27




Koronavirüs pandemisi ve Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında dünya genelinde birçok ülke resesyon tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Pandeminin etkilerini sürdürdüğü ülkelerden biri de ABD oldu. ABD’nin resesyona girmesinin ardından kavramla ilgili detaylar merak konusu oldu. Peki, resesyon nedir, ne demek? Ekonomide resesyon ne anlama geliyor?





Ekonomik göstergelerden biri olan resesyon ülke ekonomilerinde işlerin yolunda gitmediği anlamına geliyor. Son olarak ABD’nin de resesyona girmesinin ardından kavrama ilişkin bilgiler araştırılmaya başlandı. İşte kısaca resesyon hakkında bilinmesi gerekenler…

RESESYON NEDİR, NE DEMEK?

Resesyon, makroekonomide geleneksel olarak reel gayri safi yurt içi hasılanın (GSYİH) iki veya daha fazla çeyrek yıllık periyotta arka arkaya negatif büyüme göstermesi durumudur. Yani kısaca ekonomide durgunluk olarak da adlandırılabilir. Üst üste iki çeyrek negatif büyüme kaydeden ülke resesyona yani ekonomik durgunluğa girmiş olur.

RESESYONUN NEDENLERİ NELER?

Resesyonun bazı nedenleri arasında; ekonomik büyümenin nüfus artış hızının altına inmesi, kişi başına düşen milli gelirin gerileyen ya da durağan bir hale dönüşmesi, işsizlik artışı, ekonomik faaliyetlerde meydana gelen duraklama ya da gerileme ve üretim faaliyetlerinde düşüş yer alıyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap