SON DAKİKA



Haber > Gündem > Referandum seçmeni sandığa bilinçli gitmeli

Referandum seçmeni sandığa bilinçli gitmeli

22 Şubat 2017 Çarşamba - 09:00








16 Nisan Türkiye için çok önemli gün. Türk seçmeni Başkanlık için referandumda evet veya hayır oylamasıyla kararını verecek. Bugün itibarıyla seçmenin yarısından çoğu daha konunun içeriğini bilmiyor. Tek bildiği konu, Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkan yapılacak olması.

Vatandaş bu gözle bakıyor. Bu gözle bakması AK partili için hiç önemli değil. Zaten o kişi AK Partiye tapmış, Recep Tayyip Erdoğan sevgisi her şeyin önüne geçiyor. O insana, sen nedersen de vız gelir. Bazıları da açıkça söylüyor.

Ben Tayyip Erdoğan’ı seviyorum. O ne derse,  ben yaparım. Ben bu sevgiye saygı duyuyorum. Bazı zamanlarda sevgi her şeyin önüne geçebiliyor. 16 Nisan referandumu bir siyasi parti oylaması, milletvekili seçimi ve sen ben davası oylaması değil.

Bir ülkenin geleceği söz konusu. Yeni bir sistemin, yeni bir rejimin gelip gelmemesidir. Referandum oylamasında 18 maddelik Anayasa değişikliği ile Türkiye’nin geleceğinin kaderini belirlenmiş olacak.

Ben vatandaşa soruyorum. Referandumda oylama yapacaksın.18 maddeyi biliyor musun? Neye evet veya hayır oyunu kullanacaksın. Vatandaş tek cevap, Ben Tayyipçiyim, Ben AK partiliyim büyüklerim nederse ben onu yaparım.


Böyle bir düşünce ile sandığa giden kişi bilinçli bir seçmen değildir. Elbette bir siyasi partiye gönül vermiş olabilir. Cumhurbaşkanını sevebilir. Buna kimsenin bir şey demeye hakkı yoktur. Gider referandum oyunu kullanır.

Ama bilinçli bir seçmen değildir. Ben diyorum ki seçmenler sandığa bilinçli gitsin, Ne için oy kullanacağını bilsin. Evet veya hayır. Bir siyasi parti oyundan çıkmalı. Kampanyalar başlamadan bazı çevreler engellemelerle karşı karşıya kalıyorlar. Açık hava, veya kapalı ortamda referandum toplantılarına izin verilmiyor.

Valiler, kaymakamlar acaba üst makamlardan izin vermeyin diye talimat mı alıyorlar. Bu girişimler tamamen yanlıştır. Yarış varsa toplumu bilinçlendirmek açısından mitingler, toplantılar varsa herkes için olmalı. Eşit şartlarda kampanya yürütülmeli. Halkımız bilinçlensin.

Doğru şekilde referandumun içeriğini bilsin. Yarın “ Ah ben neye oy kullandım. Keşke elimi kesseydim de evet veya hayır ( herhangi bir tanesi için) oy vermeseydim demesinler. Son pişmanlık fayda vermez. Aşk aşktır, sevgi sevgidir. Bazen büyük aşklar ve sevgiler hüsranla bitebilir.

Sevgiyle kalın...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap