SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ramazan ne zaman? 2020 Ramazan ayı ve bayramı tarihleri

Ramazan ne zaman? 2020 Ramazan ayı ve bayramı tarihleri

26 Mart 2020 Perşembe - 13:46




İslam alemi 11 Ayın Sultanı Ramazan ayını sabırsızlıkla bekliyor. Bu bekleyiş sürerken bir yandan da Ramazan ayının ilk orucunun ne zaman tutulacağını merak ediyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlediği 2020 takvimine göre Ramazan ayı oruç ne zaman başlıyor? İlk sahur ne zaman yapılacak? İşte detaylar...





İslam dini için en önemli ibadet dönemlerinden biri olan mübarek Ramazan ayı 2020 Nisan ayında başlayacak. Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirecek müslüman alemi, ardından Ramazan Bayramı'nın çoşkusunu yaşayacak. Peki Ramazan Ayı ne zaman başlayacak? İşte İlk orucun tutulacağı tarih...

RAMAZAN AYI BAŞLANGIÇ TARİHİ 2020

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan dini takvimde, 2020 yılında Ramazan ayının başlangıç tarihi 24 Nisan 2020 Cuma günü olarak belirlendi. Yani İslam alemi 23 Nisan gecesi sahur yapacak ve 24 Nisan günü yılın ilk orucunu tutacak.

Yayınlanan dini takvimde ayrıca Ramazan ayının bitiş tarihi de yer aldı. Takvime göre 23 Mayıs Cumartesi akşamı, Ramazan ayı son bulacak ve ardından Ramazan Bayramı kutlanacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?


23 Mayıs Cumartesi günü Ramazan ayının sonuna geliyoruz. Ertesi gün yani 24 Mayıs Pazar günü Ramazan Bayramı'nın ilk günü, 26 Mayıs Salı günü ise son günü olarak belirlendi.

İLK ORUÇ NE ZAMAN TUTULACAK?

Mübarek üç aylardan sonuncusu olan Ramazan ayında oruç tutmaya başlayacak vatandaşlar 24 Nisan günü yılın ilk orucunu tutacak ve dini vecibelerini yerine getirmeye başlayacak.

2020 DİYANET TAKVİMİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap