SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ramazan ayında kimler oruç tutamaz? Oruç kimlere farz değildir?

Ramazan ayında kimler oruç tutamaz? Oruç kimlere farz değildir?

18 Nisan 2020 Cumartesi - 18:20




İslam dininde tüm ibadetlerde olduğu gibi, oruç ibadetinde de belli başlı özelliklere sahip olanları mükellef tutmuştur. Bu nedenle Ramazan ayında bazı insanlar oruç tutmamalıdır. Eğer siz de Ramazan ayında kimler oruç tutamaz merak ediyor ya da oruç kimlere farz değil öğrenmek istiyorsanız "Ramazan ayında kimler oruç tutamaz? Oruç kimlere farz değildir, kimler oruç tutmakla yükümlü değildir" haberimize bir göz atın.





Ramazan ayında kimler oruç tutamaz? Oruç kimlere farz değildir? Kimler oruç tutmakla yükümlü değildir?

İslam dini, kişileri güçleri nispetinde sorumlu tutmuş, güçlerini aşan veya sıkıntıya yol açan durumlarda kolaylaştırıcı hükümler getirmiştir. 

Belirtilen mazeretlere sahip olan kimselerin Ramazan da oruç tutmakla yükümlü olmayıp daha sonra kaza etmelerine veya yerine fidye vermelerine imkan tanınmıştır. 

Yolculuk: Yolculuk, Ramazan ayında oruç tutmamak için geçerli bir neden olarak kabul edilmiştir. 

Hastalık: Oruç tuttuğu zaman, hastalığının artmasından veya uzamasından endişe edilen kimse ile, hastalığı sebebiyle oruç tutmakta zorlanan kişilerin Ramazan ayında oruç tutmayıp, iyileştikten sonra bunları kaza etmelerine izin verilmiştir.


Hamilelik ve çocuk emzirme: Oruç tutmaları kendilerine veya çocuklarına zarar vermesi halinde, hamile kadınlar oruçlarını tutmayabilirler. Emziren kadınlar da, sütlerinin kesilmesi ve çocuklarının zarar görebileceği durumlarda oruç tutmayabilirler. 

Zor ve meşakkatli işlerde çalışmak: Oruç tutuğu takdirde sağlığına bir zarar gelmesinden korkan kimse, orucunu tutmayabilir. Bu durumda olanlar, izinli olduğu günler veya uygun zamanlarda tutamadıkları oruçları kaza ederler.

Yaşlılar: Oruç tutamayacak kadar yaşlı olan kişiler, oruç yerine fidye verebilirler. 

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap