SON DAKİKA



Haber > Gündem > Putin'e Erdoğan'dan cevap

Putin'e Erdoğan'dan cevap

30 Mayıs 2016 Pazartesi - 13:24




Rusya lideri Putin'in Türkiye ile ilgili sıcak açıklamaları 'Krizin bitmesini isteriz' açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soruldu.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Diyarbakır ziyareti dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan "Putin Atina ziyaretinde 'Arayı düzeltmek istiyoruz, Ankara'nın adım atmasını bekliyoruz' diyor, siz ne diyorsunuz" sorusuna şöyle cevap verdi:

PUTİN'İN OLUMLU ADIMINA BİZ OLUMSUZ BİR YAKLAŞIM SERGİLEMEDİK

İlişkilerin bozulmasını biz istemedik. Sayın Putin'den olumlu bir adım geldi de biz olumsuz bir yaklaşım mı sergiledik? Neler yaşandığını herkes biliyor. Hava sahamızın sık sık ihlal edildiği, G20 zirvesi sırasında Putin'e aktardığımız bir konuydu. Hatta denizde gemilerimizi de taciz etmişlerdi. Sayın Putin, bunlardan hiç haberi olmadığını söyledi. Benim yanımda Lavrov'a dönerek talimat verdi; 'Biz bu işi çözeceğiz' dedi. Ne var ki, o toplantıdan birkaç gün sonra, aidiyeti belirsiz bir uçak, hava sahamızı ihlal edince, uyarılara da yanıt vermeyince, angajman kurallarının gereği yapıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap