SON DAKİKA



Haber > Gündem > Putin'den tek yön bilet! 3 bin 650 dolar ek maaş

Putin'den tek yön bilet! 3 bin 650 dolar ek maaş

21 Haziran 2022 Salı - 11:47




Ukrayna'ya gönderilen gönüllülerin çoğu 45 yaş üstü, yalnızca birkaç gün eğitimin ardından cepheye sürülüyorlar. Bazıları canlı tank bile görmedi, giydikleri ise Sovyet iç çamaşırları!





BBC Rusça'nın haberi "Her hafta Moskova tarafından gönüllü olarak adlandırılan yüzlerce silahlı erkek Rusya tarafından Ukrayna'ya gönderiliyor" cümlesiyle başlıyor. Dmitry adlı bir gönüllü asker, Nisan ayında bir asker alma merkezine çağrıldığını ve gönüllü olarak Ukrayna'ya gitmesinin teklif edildiğini söylüyor. Önerilen şartlar basitti: 130 bin ruble (2 bin 333 dolar) maaş, yemek, üniforma ve seyahat Rus ordusuna ait.

BBC tarafından adı güvenlik gerekçesiyle Dmitry olarak değiştirilen asker, 2000'lerin başında Çeçenistan'da savaşıp geri döndükten sonra gönüllü olması için en az üç ya da dört kez davet edildiğini ve her seferinde 'ret' yanıtı verdiğini anlatıyor. Ancak yarı zamanlı çalıştığı işini kaybetmesi üzerine Ukrayna'ya gitmeye mecbur kaldığını aktarıyor.

Ukrayna'nın işgaline katılmak isteyen Rus gönüllülerin önünde üç seçenek bulunuyor. Birincisi Rusya Savunma Bakanlığı'yla imzalanan kısa dönemli sözleşmeler. İkincisi, Çeçenistan'a gidip oradaki Rus muhafızlarla üç aylık sözleşme imzalamak. Sonuncusu ise, Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgale girişmeden iki gün önce bağımsızlıklarını tanıdığı kağıt üstündeki Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri ile sözleşme yapmak.

BBC, Putin'in kuklası Donest ve Lugansk yönetimleriyle sözleşme imzalamanın nadiren tercih edildiğini, çünkü gönüllü askerlere verilen maaşın Rusya'dakinden daha düşük olduğunu kaydediyor.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDAKİ İLANLAR


Rus tanklarının Ukrayna'ya saldırmasından yalnızca bir hafta sonra Rusya Savunma Bakanlığı popüler iş arama sitesi HeadHunter gibi yerlerde binlerce ilan yayınladı. Ayrıca Rus şehirlerinin girişlerinde ve toplu taşıma araçlarında Rus ordusuyla kısa vadeli sözleşme imzalamayı teklif eden duyurular vardı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap