SON DAKİKA



Haber > Gündem > Putin'den sanal nükleer füze saldırısı! Dünya çalkalandı

Putin'den sanal nükleer füze saldırısı! Dünya çalkalandı

05 Mayıs 2022 Perşembe - 12:16




Avrupa'nın göbeğindeki Rus toprağı Kaliningrad'da gerçekleştirilen elektronik testte nükleer başlık takılan İskender füzeleri hava üslerini, komuta karargahlarını ve altyapı tesislerini vurdu. Rus televizyonları ise, iki haftadır nükleer silah depolarının açılması gerektiğini belirten haberler yayınlıyor.





Azak Denizi kıyısında yarım milyon insanın yaşadığı şehir yalnızca iki ayda haritadan silindi, Rus işgalcilerin kuşatmasındaki Mariupol'den ayrılan ikinci konvoy da güvenli bölgelere ulaştı. 344 insanı taşıyan otobüsler Azovstal Çelik Fabrikası'ndan yola çıktı ve Zaporijya'ya ulaştı.

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, Avrupa'nın en büyük demir çelik fabrikasında mahsur kalan diğer yaralıların da tahliyesi için Birleşmiş Milletler'den (BM) yardım istedi. Zelenskiy, halen fabrikanın altındaki tünellerde çocuklar ve kadınların bulunduğunu kaydediyor. Tesiste yaklaşık 200 sivilin kurtarılmayı beklediği biliniyor.

Haftalarca Rus saldırılarına direnen Azovstal'dan tahliye edilenler, yaklaşık iki ay sonra gün ışığı görebildi.

Rus işgalciler fabrikadan tahliyeler için üç günlük ateşkes ilan ettiğini duyurdu ve ateşkes bugün itibariyla başladı. Ancak Ukrayna tarafı saldırıların devam ettiğini belirtiyor.

BBC'ye konuşan Ukraynalı yetkili Yuriy Sak, tesisin savunulması ve tahliyelerin gerçekleşmesinin bir numaralı öncelikleri olduğunu söyledi. Azovstal'ı 'savaşın kalbi' olarak niteleyen danışman Sak, önümüzdeki günlerde insani koridor açılmasını umuyor.

KANLI ÇARPIŞMA


Azovstal'daki Ukrayna güçleri ise Rus işgalcilerle kanlı bir çarpışmaya girdiklerini aktarıyor.

Yayınlanan yeni görüntülerde, Rus ordusunun devasa fabrikayı termobarik bombalarla vurduğu ve Azovstal'ın alevlerle kavrulduğu görüldü. Saldırının ardından tünellerde Rus işgalcilere karşı savaşan Ukraynalı güçlerle bağlantı koptu.

Savaş Çalışmaları Enstitüsü'ne (ISW) göre, Rus birlikleri ilk kez fabrikanın içine kadar girmeyi başardı ve halihazırda Azovstal'ın içerisinde hareket halindeler.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap