SON DAKİKA



Haber > Gündem > Putin ve Erdoğan Karabağ için anlaştı!

Putin ve Erdoğan Karabağ için anlaştı!

13 Kasım 2020 Cuma - 15:14




Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin'in Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki anlaşmayı izleyecek gözlem merkezinin Dağlık Karabağ dışında kurulması üzerinde anlaştığını duyurdu.





Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakü ile Erivan arasındaki anlaşmayı izleyecek gözlem merkezinin Dağlık Karabağ dışında kurulması konusunda anlaştığını söyledi.

'AZERBAYCAN TOPRAKLARINA KONUŞLANDIRILACAK'

Russia Today (RT) televizyonuna konuşan Peskov'a Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderleri arasındaki anlaşmanın imzalanması sürecinde Putin ve Erdoğan'ın temas kurup kurmadığı soruldu. Peskov, "Elbette bu süreç sırasında temaslar oldu. Bu temas sonucunda gözlem merkezinin Dağlık Karabağ sınırları dışındaki Azerbaycan topraklarında konuşlandırılması konusunda anlaşma sağlandı" dedi. Sputnik'in aktardığına göre Peskov, gözlem merkezindeki askerlerin halihazırda Rus barış gücü tarafından sağlanan ve desteklenen ateşkes sürecini izleme faaliyetlerini gerçekleştireceğini ekledi.

TÜRK-RUS GÖZLEM MERKEZİ KURULUYOR

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin imzaladığı anlaşmanın üçüncü maddesi uyarınca Dağlık Karabağ'daki cephe hattında ve Laçin koridoru boyunca toplamda 1960 asker, 90 zırhlı personel taşıyıcı, 380 otomobil ve özel araçtan oluşan Rus barış gücü konuşlandırılıyor. Ayrıca ateşkesin kontrolü için Rus-Türk gözlem merkezi kuruluyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus-Türk gözlem merkezinin insansız hava araçları (İHA) yardımıyla uzaktan görev yapacağını ve Türk gözlemcilerin Dağlık Karabağ'a girmeyeceğini ifade etmişti. Lavrov, Türk gözlemcilerin hareket alanının Rus-Türk gözlem merkezinin konuşlandırılması için belirlenecek Azerbaycan topraklarındaki coğrafi koordinatlarla sınırlı olacağını ve merkezin Dağlık Karabağ'da çatışmaların yaşandığı bölgeye uzak bir noktada bulunacağını belirtmişti. 

Sputnik


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap