SON DAKİKA



Haber > Gündem > Putin; 'Türkiye ambargo uygularsa...'

Putin; 'Türkiye ambargo uygularsa...'

04 Ekim 2017 Çarşamba - 17:31




Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, IKBY'ye yönelik petrol ambargosu, petrol fiyatlarının artmasına neden olur. Fakat kimsenin bu yola başvuracağını





Putin, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Rus Enerji Haftası'nın ana oturumunda, IKBY'de geçen hafta düzenlenen bağımsızlık referandumu hakkındaki bir soruya söyle yanıt verdi:

"Kürt halkıyla tarihsel olarak iyi ilişkileri var. Bu sürece karışmıyor, hiçbir şeye karşı kışkırtmıyor, kimseyi de bir şeye itmiyoruz. Irak'ın Kürt bölgesi etrafındaki tartışmalar konusunda durumu alevlendirmemek için gerekli olan her şeyin yapılması gerektiğine inanıyoruz."

"Söylediklerimizin hepsi, tarafların birbirlerine ulaşıp herkes için kabul edilebilir bir çözüm bulmasına yönelik. Nitekim bağımsızlık referandumu, Irak'ın iç meselesi" diye devam eden Putin, bunun Türkiye, İran ve Suriye için çok hassas bir konu olduğunu da anladıklarını belirtti.

"TÜRKİYE PETROL AKIŞINI KESERSE FİYATLAR ARTAR"

Rus haber ajansı Sputnik'in aktardığına göre Putin, Türkiye'den IKBY'den petrol akışının kesilebileceğine ilişkin yapılan uyarıların uygulanması halinde bunun Erbil'i ne derece etkileyeceği şeklindeki soru üzerine ise şunları söyledi: "Petrol akışının kesilmesi küresel enerji piyasalarına da yansır, petrol fiyatları artar. Fakat benim düşünceme göre bu kimsenin çıkarlarına uygun değil. Yapılan çağrıların durumu alevlendirmemesi gerekiyor."


Putinden flaş açıklama Türkiye ambargo uygularsa...

IKBY'de düzenlenen referandumun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptırımların devreye girebileceğini uyarısında bulunmuştu. Erdoğan, Irak Kürdistanı'ndan gelen petrol akışının da kesilebileceğini ifade edip "Bir vanayı kapadığımız anda iş bitti. Bütün geliri meliri hepsi ortadan kalkıyor. TIR'lar Kuzey Irak'a çalışmadığı anda bunlar yiyecek, giyecek bulamayacaklar. Öyle bir duruma gelecekler. Niye? Mecburuz, yaptırım" demişti.

KUZEY KORE KONUSUNDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Putin, son dönemde ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerilime vurgu yaparak Kuzey Kore'yi vurmanın mümkün olduğunu belirtirken, "Ancak bu adımın istenilen sonucu vereceği meçhul" dedi. 

Putin, Kore yarımadasında kullanılan savaş söyleminin tehlikeli olduğunu vurguladı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap