SON DAKİKA



Haber > Gündem > Putin, 'Terminatör' ile 'tanıştı'

Putin, 'Terminatör' ile 'tanıştı'

26 Eylül 2020 Cumartesi - 09:35




Güney Askeri Bölgede düzenlenen 'Kafkas-2020' adlı stratejik tatbikatı ziyaret eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni nesil Terminatör tank destek araçları hakkında bilgi aldı.





Sputnik'te yer alan habere göre, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, tatbikatı yerinde takip eden Putin'e tatbikatta çeşitli görevleri yerine getiren Terminatör tank destek araçlarını (Terminatör-2) tanıttı.

Gerasimov, "Terminatör'ler yaklaşık 10 yıl önce geliştirildi ancak daha sonra kullanılmadı. Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yla bu aracı inceledik ve ordunun envanterine dahil edilmesine karar verdik. Dört 'Ataka' güdümlü tanksavar füzeleri 6 km menzildeki hedefleri vurabiliyor, ayrıca 37 milimetrelik iki topçu silahı var" dedi.

Terminatör-2 zırhlıları, 2 adet 30 milimetrelik 2A42 otomatik top, 4 adet Ataka-T tanksavar füzeleri fırlatma mekanizması, iki adet AG-17D otomatik bomba atar ve 7.62 milimetrelik makineli tüfekle donatılmış durumda.

Terminatör-2'nin üzerindeki atış kumanda sistemi, araçtaki operatörlere uzak mesafelerdeki küçük hedefleri dahi gece-gündüz ve ağır hava koşullarında ayırt etmesini sağlıyor. Terminatör-2'nin 3 operatör tarafından kullanılması, 360 derecelik alanda aynı anda 3 farklı hedefi vurma imkanı tanıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap