SON DAKİKA



Haber > Gündem > Putin: "Saldırıda Türk askerinin orada olduğu bilinmiyordu''

Putin: "Saldırıda Türk askerinin orada olduğu bilinmiyordu''

05 Mart 2020 Perşembe - 14:34




Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: "Saldırıda Türk askerinin orada olduğu bilinmiyordu."





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da baş başa görüşmeleri öncesi kısa birer açıklama yaptı.

ERDOĞAN: ALACAĞIMIZ İSABETLİ KARARLAR BÖLGEYİ RAHATLATACAKTIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şöyle konuştu:

"Bölgede sıkıntı büyük. Biliyorum ki şu anda dünyanın gözü burada. Bugün burada atacağımız adım alacağımız isabetli kararlar bölgeyi de ülkelerimizi de rahatlatacaktır. Türkiye-Rusya ilişkilerinin tavan yaptığı bir dönemi yaşıyoruz.''

PUTİN: SURİYE ORDUSUNUN CİDDİ KAYIPLARI VAR


Putin ise, ''Suriye'de hayatını kaybeden Türk askerleri için başsağlığı diliyorum. Hiçbir kimse Suriye askerleri dahil olmak üzere orada Türk askerlerinin bulunduğunu bilmiyorlardı. Suriye ordusunun gerçekten ciddi kayıpları var. Tüm bunlardan dolayı bu olayın bir daha tekrarlanmaması, Türk Rus ilişkilerine zarar vermemesi için görüşmelere devam etmemizde fayda var. Gelişmelerin Türkiye ve Rusya ilişkilerini zedelememesi için Suriye konusunda tüm alanları ele almamız gerekiyor'' ifadelerini kullandı.


 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Vnukovo-II Havalimanı'nda Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Devlet Protokolü Genel Müdürü İgor Bogdashev, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ve büyükelçilik yetkilileri karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, MİT Başkanı Hakan Fidan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da Moskova'ya geldi.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap