SON DAKİKA



Haber > Gündem > Prof. Dr. Naci Görür: Bu bölge sürekli yükseliyor

Prof. Dr. Naci Görür: Bu bölge sürekli yükseliyor

17 Haziran 2023 Cumartesi - 14:43




Dün Van'da meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremi değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür, "Deprem muhtemelen Van Fay Zonunda. Bu bölge sürekli yükseliyor" dedi.





Naci Görür, Twitter sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Van Mollakasım’da 4.1 deprem oldu. Deprem muhtemelen Van Fay Zonunda. Bu bölge sürekli yükseliyor. 2011 yılında bu fay zonunda 7.2 deprem oldu. Bu yörede büyük deprem beklemiyoruz, sevgiyle."

'BÜYÜK BİR DEPREM GEÇİRMİŞ BİR KENTTE NORMALDİR'

Öte yandan 6 Şubat'ta merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olan 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki iki şiddetli depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar kaydedilmeye devam ediliyor.  Prof. Dr. Naci Görür, depremden etkilenen ketlerden biri olan Malatya ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Malatya çevresinde enerjinin büyük ölçüde boşaldığını ve Doğu Anadolu Fayı üzerinde büyük depremler beklemediklerini kaydeden Görür, "Ben fikrimi söylüyorum ama okumayan, takip etmeyenler var ki tekrar tekrar soruyorlar. Çoğu arkadaşlar yazıyor “Hocam, Malatya sürekli sarsılıyor” diye. Bakıyorum bahsettikleri 2-3’lük depremler. Arkadaşlar, bu büyüklükte depremler olur, sık olur. Büyük bir deprem geçirmiş bir kentte normaldir. Malatya çevresinde enerji büyük ölçüde boşaldı. DAF üzerinde büyük depremler beklemiyoruz. Sadece Malatya’nın K ve KB’daki Malatya Fayı yöresinde dikkatli olmak lazım. Bu son depremler oraya da stres transfer etmiş olabilir. Bunu da net olarak bilmiyoruz. Yerel yetkililer gerekeni yapıyordur. Lütfen bizlere, deprem olacak mı? Ne zaman olacak diye sormayın. Doğru olan Malatya’yı deprem dirençli hale getirmektir. Bunun için ısrarcı olun, yöneticilerden, siyasilerden bunu talep edin"


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap