SON DAKİKA



Haber > Gündem > Polise saldırı 2 polis şehit

Polise saldırı 2 polis şehit

31 Temmuz 2015 Cuma - 09:44




Adana'nın Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik düzenlenen saldırıda 2 polis memuru şehit oldu. Çıkan çatışmada 2 PKK'lı da ölü olarak ele geçiril





Gece 02.35'de 8 kişi oldukları belirlenen  bir grup PKK'lı, Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına uzun namlulu silahlarla saldırdı. Binaya farklı noktalardan girmeye çalışan teröristlere, polislerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, polis memurları İsa İpek ile Serdar Kazar şehit oldu. Emniyet Müdürlüğü binasının bahçesine duvardan atlayarak giren 2 PKK'lı da öldürüldü. Saldırıyı gerçekleştiren diğer PKK'lılar ise gece karanlığında kaçtı.

Saldırı üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü'nden de bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Öldürülen teröristlerin üzerinden 2 Kalaşnikof ile 1 tabanca ve 4 el bombası çıktı. Ancak birinin üzerinde bomba saptanınca bomba imha uzmanları da istendi. Sevk edilen Olay Yeri İnceleme Ekipleri ile birlikte Emniyet Müdürlüğü'nün giriş kapısı merdivenlerinde öldürülen teröristin üzerindeki bomba etkisiz hale getirildi. Teröristlerin cesetleri işlemlerin ardından Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek çatışma hakkında bilgi alıp, inceleme yaptı. Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, çatışmada 2 polis memurunun şehit olduğunu söyledi. Şehit polis memurlarından İsa İpek'in evli biri 2 aylık diğeri 4 yaşında 2 çocuk babası olduğu belirtildi. Diğer şehit polis Serdar Kazar'ın bekar ve Bingöl'ün Genç İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu kaydedildi.Şehit polislerin cenazeleri olay yerinde yapılan incelemelerin tamamlanmasının ardından ambulanslarla Pozantı Devlet Hastanesi morguna götürüldü.Kaçan teröristlerin peşine düşen ekipler, Pozantı-Adana-Tarsus otoyolu ve diğer çevre yollarında güvenlik önlemi aldı. Zırhlı araçlarla önlem alan ekipler, geçiş yapan tüm araçları durdurup, inceleme yapmaya başladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap