SON DAKİKA



Haber > Gündem > Polemik büyüyor: Ahmet Hakan'dan Fatih Altaylı'ya olay gönderme!

Polemik büyüyor: Ahmet Hakan'dan Fatih Altaylı'ya olay gönderme!

23 Temmuz 2020 Perşembe - 11:52




Habertürk yazarı Fatih Altaylı ile Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan arasındaki 'Cübbeli Ahmet' polemiği büyüyor. Ahmet Hakan bugünkü köşesinde, "Cübbeli Ahmet'i ekrana çıkarmak" ara başlıklı yazısında Altaylı'ya göndermede bulundu.





Habertürk yazarı Fatih Altaylı ile Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan arasında bir süredir "Cübbeli Ahmet" polemiği yaşanıyor.

Altaylı, önceki günkü “Ahmet sen şunu yapmam deme” başlıklı yazısında, Ahmet Hakan’ı eleştirmişti. Altaylı, Ahmet Hakan için, "Kendi kendinize gaza gelip, ‘Şuna yapmam, bunu söylemem, buna bakmam, buraya gitmem’ falan gibi saçma sapan sözler veriyorsunuz. Aradan biraz zaman geçip, fırsatını bulduğunuzda yapmam dediğiniz ne varsa yapıyorsunuz. Mesela ‘Cübbeli Ahmet’ten gelecek rating gelmesin, Cübbeli’yi asla programa almam’ diyorsunuz. Ardından dün akşam Cübbeli Ahmet ile program yapıyorsunuz. Almanızda bir mahzur yok elbette. Ama ‘Asla almam’ demeniz mahzurlu bir hareket. Sözde ilkeli bir adammış gibi davranmaya çalışıyorsunuz ama ilkeli olmadığınızı hepimiz biliyoruz" demişti.

AHMET HAKAN'DAN YANIT

Ahmet Hakan ise, bugünkü köşesinde, "Cübbeli Ahmet'i ekrana çıkarmak" ara başlıklı yazısında Altaylı'ya bir yanıt vererek polemiği büyüttü.

Altaylı'nın ismini vermeden bir yanıt yazan Hakan, "asla" dediği halde Cübbeli Ahmet'in programa "cevap hakkı" doğduğu için çıkardığını anlattı.


Hakan ayrıca, "Hep söyledim, yine söylüyorum: Cübbeli’yi ekrana çıkarıp... 'Aman hocam, canım hocam... Söyle bakalım... İslam’da şu iş nasıl oluyor' falan diye kıkırdamam. Reyting getiriyor diye Cübbeli programları yapmam" diyerek bir göndermede bulundu.

Ahmet Hakan'ın yazısı şu şekilde:

"Geçenlerde Tarafsız Bölge’de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Ali Köse’nin “Bir FETÖ gider, bin FETÖ gelir” açıklamasını tartışıyorduk.

Konu bir ara Cübbeli’nin Ali Köse’ye gösterdiği tepkiye geldi. Tartışmacılar, Cübbeli’yi eleştirdiler.

*


Program editörümüz Şafak, kulağıma Cübbeli’nin cevap hakkını kullanmak için bağlanmak istediğini söyledi.

Hiç tereddüt etmeden, “Tabii ki bağlayalım” dedim.

Cübbeli yayına katıldı. Ali Köse’yi eleştirdi. Ali Köse aradı, o da yayına bağlanmak istedi. O da yayına katıldı. Yani gayet rutin, gayet klasik bir yayıncılık faaliyetiydi yaptığımız.

*

Hep söyledim, yine söylüyorum:


Cübbeli’yi ekrana çıkarıp...

“Aman hocam, canım hocam... Söyle bakalım... İslam’da şu iş nasıl oluyor” falan diye kıkırdamam.

Reyting getiriyor diye Cübbeli programları yapmam.''

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap