SON DAKİKA



Haber > Gündem > Plansız kapanmanın sonucu: Hepsi çöpe gitti!

Plansız kapanmanın sonucu: Hepsi çöpe gitti!

06 Mayıs 2021 Perşembe - 10:18




Çiftçilerin sebze meyve hasadına başladığı dönemde tam kapanma tedbirleri kapsamında yasaklanan semt pazarları geçim savaşı veren çiftçiyi de vurdu. Sebze halleri bu sebeple mahsul alımını durdurunca tarım yapılan yerlerde yetiştirilen ürünler, çöp dağları oluşturdu.





Domates, patlıcan, salatalık, kabak gibi ürünlerin görüntüsünü çeken bir kişi "83 milyon insanımız bizden taze sebze beklerken, bu ürenler pazarların kapatılmasıyla çöpe atıldı.

Bu ürünler de patates, soğan gibi vatandaşa dağılabilse daha iyi olmaz mıydı? Bu sebze ve meyvelere ulaşamayan insanlar var" yorumunu yaptı.

"Belki satarım" umuduna kapılan ve belki de cebindeki son kuruşu yakıt parası yaparak ürününü hale götüren çiftçiler de hüsrana uğradı.

Halda ürününü satamayan çiftçiler, tonlarca ürünü dökerek bir başka çöp dağları oluşmasına neden oldu.

Bu görüntüleri seyreden vatandaşlar "Bırakın kiloyu bu ürünleri tane ile alıp, evine götüren insanlar var. Onlar yine şanslı. Tadına bile bakamayan vatandaşlarımız olduğu da acı ama gerçek. Devlet babalığını yapsa bu ürünleri çiftçiden satın alıp, dar gelirliye dağıtırdı. Hem çiftinin hem de dar gelirlinin yüzünü güldürürdü" yorumlarını yaptılar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
2
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap