SON DAKİKA



Haber > Gündem > PKK'ya peş peşe darbe! Türkiye'ye iade edin kararı

PKK'ya peş peşe darbe! Türkiye'ye iade edin kararı

19 Haziran 2019 Çarşamba - 12:14




Belçika, terör örgütüne üye kazandırma ve farklı ülkelerdeki eğitim kamplarında faaliyet gösterme suçlamasıyla 2 PKK'lı teröristi tutukladı.





Belçika, terör örgütüne üye kazandırma ve farklı ülkelerdeki eğitim kamplarında faaliyet gösterme suçlamasıyla 2 PKK'lı teröristi tutukladı.

TÜRKİYE'YE İADE KARARI

Türkiye’de ’terör örgütüne üye olma’ suçundan 3 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve yasa dışı yollardan Bulgaristan’a kaçan PKK’lı İlhan Karabağ, 2017 yılında, bu ülkeden diğer ülkelere kaçak geçmek isterken yakalandı.



8 ay hapis cezasına çarptırılan ve Türkiye’de arandığı ortaya çıkan PKK’lı Karabağ, siyasi baskı göreceği iddiasıyla Sofya Şehir Mahkemesi’ne başvurup, iltica talebinde bulundu.
Sofya yakınlarındaki Ovca Kupel Devlet Mülteciler Ajansı Kampı’nda tutulan Karabağ için Türkiye, "terör örgütü üyeliği’nden yargılandığını belirterek, iade talebinde bulundu.
Bunun üzerine Sofya Şehir Mahkemesi’nce 9 Nisan’da PKK’lı İlhan Karabağ’ın Türkiye’ye iade edilmesine karar verildi. Sofya Temyiz Mahkemesi tarafından da Şehir Mahkemesi kararına uyularak, PKK’lı Karabağ’ın Türkiye’ye iadesi onaylandı.

Mahkemenin iade kararında, "Türkiye’nin zanlı aleyhinde uyguladığı cezanın aşırı ağır ve sert olduğu söylenemez. Bu ceza çekilmeli" sonucuna yer verildi.



PKK’lı İlhan Karabağ, Türkiye’ye iade edilinceye kadar Bulgaristan Milli Soruşturma Dairesi hücresinde tutulacak.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap