SON DAKİKA



Haber > Gündem > PKK’ya büyük darbe

PKK’ya büyük darbe

21 Ocak 2016 Perşembe - 13:36




İstanbul merkezli 3 ilde terör örgütü PKK'ya finansal destek sağlayanlara yönelik operasyon düzenlendi.





36 adreste düzenlenen operasyonda İstanbul'da 28 şüpheli, Muş'ta 1 ve Kocaeli'nde 1 şüpheli olmak üzere toplam 30 şüpheli gözaltına alındı.Edinilen bilgilere göre, İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü PKK'ya finansal kaynak sağlayan kişileri yakalamaya yönelik çalışma başlattı. PKK'nın finansal kaynaklarını çökertmek için başlatılan çalışma kapsamında örgüte maddi kaynak sağlayan şüpheliler tespit edildi. Gerekli teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen polis ekipleri İstanbul merkezli 3 ilde 36 adrese operasyon düzenledi.İstanbul'un 22 ilçesinde özel harekat, çevik kuvvet ve polis helikopterinin de destek verdiği eş zamanlı operasyonlarda 28 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 1 şüpheli Muş'ta 1 şüpheli ise Kocaeli'nde gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 60 bin civarı TL, 1 milyon 200 bin TL civarında çek, 50 bin TL civarında çek,1 adet pompalı tüfek,1 adet hesap defteri olmak üzere birçok dijital doküman ele geçirildi.

BDP, HDP, VE DBP'NİN ÇEŞİTLİ KADEMELERİNDE GÖREV YAPTIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin BDP, HDP ve DBP'nin çeşitli kademelerde görev yaptıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüphelilerin kaçakçılık, fuhuş yaptırma, kumar oynatma ve Kürt kökenli vatandaşlardan vergi adı altında haraç toplama suçlarını işledikleri ve toplanan paraların terör örgütüne aktardıkları iddia edildi.Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap