SON DAKİKA



Haber > Gündem > PKK’ya ağır darbe

PKK’ya ağır darbe

23 Aralık 2015 Çarşamba - 10:25




Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçleri, Cizre, Silopi, Sur, Dargeçit, Nusaybin ilçeleri ile Bitlis'te, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlard





Bölgedeki güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Şırnak'ın Cizre ve Silopi, Diyarbakır'ın Sur, Mardin'in Dargeçit ve Nusaybin ilçeleri ile Bitlis'te terör örgütününe yönelik operasyonlar devam ediyor.Operasyonlar kapsamında 8 günde Cizre'de 113, Silopi'de 9, Sur'da 23, Dargeçit'te 16, Nusaybin'de 3 ve Bitlis'te 4 olmak üzere toplam 168 terörist etkisiz hale getirildi. Cizre'de bir terörist ise sağ yakalandı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

MARDİN Valiliği, Nusaybin ile Dargeçit İlçeleri'nde sokağa çıkma yasağı kapsamında düzenlenen operasyonla 2 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı.

Mardin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Dargeçit'te 11 Aralık, Nusaybin'de ise, 21 Aralık gününden itibaren sokağa çıkma yasakları ilan edildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"22.12.2015 tarihi itibariyle Dargeçit ile Nusaybin ilçelerimizde polis ve jandarma kuvvetlerimizin koordineli şekilde yaptığı faaliyetler sonucunda, Nusaybin ilçemizde, 2 PKK/KCK terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir. Güvenlik güçlerimize yönelik 2 adet roketatarlı saldırı düzenlenmiştir. Güvenlik güçlerimize yönelik 1 adet el yapımı bomba atılmıştır. 4 adet perde-branda kaldırılmıştır. İcra edilen operasyonlar esnasında 1 vatandaşımız yaralanmıştır. İcra edilen operasyonlar esnasında yaralanan polis memurlarımızın ve vatandaşlarımızın tedavileri halen devam etmektedir. Yaralı polis memurlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensuplarıyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap