SON DAKİKA



Haber > Gündem > PKK'ya ağır darbe

PKK'ya ağır darbe

31 Ekim 2015 Cumartesi - 12:07




Dağlıca Taburu'nun bulunduğu İkiyaka Dağları'nda temmuzdan beri süren operasyonlarda stratejik 12 tepe PKK'lı teröristlerden temizlendi. Bordo berelil





 Terör örgütü PKK'lı teröristlerin yuvalandığı n Hakkâri'nin Yüksekova ilçesindeki İkiyaka Dağları'nda da örgüte darbe vuruldu. Kanlı terör saldırısıyla hafızalara kazınan Dağlıca, PKK'nın en fazla Doçka mevzisinin bulunduğu bölge olarak biliniyor. Kısa süre önce yere döşenen mayınların patlatılmasıyla Dağlıca Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan ile birlikte 16 asker şehit olmuş, son operasyonda da yine Dağlıca Tabur Komutanı Yarbay İhsan Ejder ile birlikte 3 asker de şehit düşmüştü. İki komando tugayı ve bordo bereliler, teröristlerin Kuzey Irak'a kaçış güzergahı olan bölgeyi, Doski Vadisi'yle birlikte temizledi. İkiyaka teröristlerin hazırlık yaptığı ve gizlendiği bölge olarak biliniyor.

 İKİYAKA'DA PKK'LI KALMADI

 İkiyaka'da PKK'nın yuvalandığı 3 bin 311 rakımlı Kelebera başta olmak üzere Göllerbaşı, Şinna ve Baybuta'nın aralarında bulunduğu 12-13 stratejik tepe PKK'lılardan temizlendi. Buralardaki sığınaklar da imha etti. Operasyon sonunda PKK'nın Hakkâri-İran- Irak üçgeninden temizlendiğine dikkat çekiliyor. Ancak, bölgede 3-5 kişilik küçük gruplar halinde gezen teröristlere yönelik, aramatarama faaliyetleri sürdürülüyor. Operasyonlarda İHA'larda yoğun olarak kullanıldı. PKK'ya yönelik bölgede hem havadan hem karadan temmuz ayından beri yapılan teröristlerin yüzde 70'inin etkisiz hale getirildi. Mersin'de 1 Kasım seçimlerini sabote etmeye hazırlanan aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 3'ü kadın 20 kişi adliyeye sevk edildi. Elazığ'da 3, Erzurum'da 2 PKK'lı tutuklandı. Hakkâri'de eylem hazırlığı yapan 3 PKK'lı gözaltına alınırken çıkan çatışmada bir PKK'lı öldürüldü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap