SON DAKİKA



Haber > Gündem > PKK‘nın yeni taktiği ortaya çıktı

PKK‘nın yeni taktiği ortaya çıktı

30 Eylül 2015 Çarşamba - 13:49




Çalıntı araçlara sahte plaka takarak eylem yapan terör örgüt mensupları şimdi de 'Dikkat yol çalışması' yazılı trafik levhalarını kullanıyor.





İstihbarat birimleri, PKK terör örgütünün yeni taktiğini ve planladığı faaliyetlerini deşifre etti Çalıntı araçlara sahte plaka takarak eylem yapan terör örgüt mensupları şimdi de ‘Dikkat yol çalışması' yazılı trafik levhalarını kullanıyor. Kendilerine yol arıza ekibi süsü veren teröristlerin güvenlik güçlerinin geçtiği güzergahlarda yol çalışması görüntüsü altında patlayıcı yerleştirerek, eylem yapmayı planladığı bilgisine ulaşıldı.

EYLEM BASKISI YAPILIYOR

Sözde, Karadeniz Açılım Grubu içerisinde faaliyetlerini yürüten terörist gruba Dersim Saha Yönetimi tarafından eylem gerçekleştirmesi yönünde baskı yapıldığı belirlendi. İsbtihbarat birimleri, 21 Eylül'de örgütün sözde Dersim Saha Komutanı İsmail Aydemir ile birlikte 4 teröristin öldürülmesinin mevcut kadrolarda motivasyonuna yol açtığını tespit etti. Tabanına karşı güçlü olduğu izlenimi vermeye çalışan örgütün misilleme adı altında güvenlik güçlerine, adli ve mülki erkana karşı eylem hazırlığı içinde olduğu ifade edildi.

İL EMNİYETLERİ UYARILDI

Örgütün yeni planını deşifre eden istihbarat birimleri, Emniyet Genel Müdürlüğü'nü uyardı. Emniyet Genel Müdürlüğü 81 kentin emniyet müdürlüklerine gizli bir yazı göndererek PKK'nın yeni taktiğine karşı duyarlı olunmasını istedi. Ayrıca gasp edilecek bir araçla sabit nokta görevlilerine roketatarlı veya silahlı saldırı, asılsız ihbara intikal eden güvelik görevlilerine ise mayınlı veya pusulama şeklinde eylem düzenlenebileceği uyarısında bulunuldu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap