SON DAKİKA



Haber > Gündem > PKK'nın tünelleri bir bir imha edildi!

PKK'nın tünelleri bir bir imha edildi!

03 Haziran 2016 Cuma - 15:53




Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlarda, PKK'lıların kazdığı tüneller birer birer imha edildi.





İlçede devam eden "Atmaca-7 Operasyonu" kapsamında, güvenlik güçleri PKK'lıları Fırat ve Abdulkadir Paşa mahallelerinde sıkıştırdı. PKK'lılardan temizlenen mahallelerde ise tuzaklanan el yapımı patlayıcılara karşı arama tarama yapan güvenlik güçleri, örgüt üyelerinin yer değiştirmek için kazılan tünelleri ortaya çıkardı. Kazılan tünellerin ise operasyon birliklerine arkadan pusu kurmak için kullandığı belirlendi.

Fırat Mahallesi'nin teröristlerden temizlenen bölümünde bir evden başka bir eve doğru kazılan, bazı kısımları 1,5 metre yüksekliğinde ve yaklaşık 50 metre uzunluğundaki tünel, güvenlik güçlerince imha edildi.

Dicle Mahallesi'nde ise bir evin salonunda açılan tünelin, sokağın altından başka bir evin girişine bağlandığı belirlendi.

ARKADAN PUSU KURMAK İÇİN KULLANIYORLARDI

Tünelleri imha eden güvenlik güçleri, ilçede bunlara benzer onlarca tünel bulunduğunu, PKK'lıların bu tünelleri bir evden diğerine geçmek ve operasyon birliklerine arkadan pusu kurmak için kullandığını belirtti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap