SON DAKİKA



Haber > Gündem > PKK'nın hain oyunu

PKK'nın hain oyunu

15 Ağustos 2015 Cumartesi - 16:13




Terör örgütünün, Yüksekova'da sözde özerkliğin altyapısını oluşturmak maksadıyla çok sayıda yere, yüksek infilak gücüne sahip C4 tipi patlayıcı, el ya





Halka ve esnafa baskı yapan teröristler, bazı mahallelerde belirledikleri evleri zorla boşalttırmaya çalışıyor. Terör örgütü, Çukurca'da ise helikopterlerden rastgele köylülere ateş açıldığı ve "TSK tarafından yapılan hava saldırılarından dolayı köylerin boşaltıldığı" yalanını yayıyor.

Bölücü terör örgütü, Hakkari Yüksekova'da sözde özerkliğin altyapısını oluşturmak maksadıyla bir dizi yasa dışı hazırlık ve faaliyet yürütüyor. Bu konuda önemli aşama kaydettiği belirtilen örgütün, bu istikametteki faaliyetleri ise adalet, vergilendirme, siyasal yönetim ve eğitim olmak üzere devletin tüm fonksiyonlarını kapsıyor. Bölücü terör örgütünün yürüttüğü faaliyetler kapsamında, şehir yapılanmasında yer alan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ile Öz Savunma Birimleri (ÖSB) tarafından Yüksekova şehir merkezinde 12 Ağustos'ta eski askerlik şubesi karşısında mavi bir poşetin içerisinde bomba konulduğu belirlendi.Ayrıca bir sivilin ilçe emniyet müdürlüğüne yaptığı ihbarda, Orman Mahallesi'ne giden bir yola bomba konduğu ve söz konusu şahsın evine gitmesine müsaade edilmediği öğrenildi. Örgüt mensupları cezaevi kavşağında, Orman Caddesi istikametine giden yolu da barikatlarla kapatarak, patlayıcı düzenekler yerleştirdi.Eski kışlaya giden yolun kenarındaki kanala C4 tipi yüksek infilak gücüne sahip patlayıcı da koyan örgüt mensupları, cezaevi kavşağındaki yola tel çekip bunu da kütüklerle takviye etti ve yolu geçişe kapattı. Terör örgütü üyeleri, Kışla Camii önünü de barikatla kapatarak, önüne tuzaklanmış mutfak tüpleri bıraktı.

İlçede 5-6 kişilik gruplar halinde dolaşan bölücü terör örgütü mensupları halka ve esnafa da baskı yapıyor. Bazı mahallelerde belirledikleri evleri tek tek gezerek zorla boşalttıran örgüt mensuplarının, Yüksekova şehir merkezinin bazı bölümlerinde patlayıcı düzeneklerle desteklenen hendekler kazmaya da devam ettiği bildiriliyor.Yüksekova ilçe merkezinin bazı yerlerine ağır silahlar getirildiği ve örgüt mensuplarının aynı anda saldırı planladıkları da edinilen bilgiler arasında. İstihbarat birimlerinde, örgüt mensuplarınca bir iş merkezine patlayıcılar getirildiği bilgisi de bulunuyor.

Kırsaldaki teröristler zor durumda

Şehir merkezinde 70-80 kişilik bölücü terör örgütü mensubu olduğu istihbaratı alınırken, son dönemde yurt içinde karadan ve havadan yapılan etkili operasyonlar nedeniyle kırsalda bulunan teröristlerin çok zor durumda olduğu bildiriliyor. Bunlardan 20-30 kişinin kırsaldan yeni geldikleri değerlendiriliyor. Kırsalda bulunan teröristlerden, pişman olup kaçmayı başaranlar ise teslim oluyor. Kırsaldan il ve ilçe merkezlerine teröristlerin gelişinin devam edeceği ve bu kapsamda eylemlerde bir artış olabileceği de değerlendirilen bilgiler arasında.Bölücü terör örgütü, "TSK'nın hava saldırılarından dolayı bazı köylerin boşaltıldığı" şeklinde yalan haberlerle de propaganda faaliyeti yürütüyor. Örgüte yakın basın yayın organlarında, Çukurca ilçesine bağlı Doğanlı, Gelinlik, Olgunlar köylerinde helikopterlerden rastgele köylülere ateş açıldığı ve TSK tarafından yapılan hava saldırılarından dolayı köylerin boşaltıldığı haberleri yer alıyor. Bölgedeki yetkili kamu görevlileri ve vatandaşlarla yapılan görüşmelerde, terör örgütünün baskısıyla Doğanlı ve Gelinlik köylerinin boşaltılmaya başlandığı, Olgunlar köyünün de (burada YDG-H ve ÖSB kullanılmakta) boşaltılmak üzere olduğu ve halkın tehdit edildiği ifade ediliyor. Belirtilen köylere güvenlik güçlerince herhangi bir faaliyet ve atışın kesinlikle yapılmadığı, bölücü terör örgütünün kasıtlı olarak asılsız iddialarla propagandasını sürdürdüğü kaydediliyor.


Bölücü terör örgütünün ve KCK'nın artık bir "klasiği" haline gelen bu tür iftiralarla, uzun bir süredir alt yapısını hazırlamakta oldukları sözde "Devrimci Halk Savaşı" hareketine gerekçeler yaratmayı ve bölge genelindeki halkı bu tür yalanlara inandırarak tahrik etmeyi amaçladığı belirtiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap