SON DAKİKA



Haber > Gündem > PKK'nın çekirdek kadrosuna ulaşıldı

PKK'nın çekirdek kadrosuna ulaşıldı

18 Şubat 2016 Perşembe - 09:56




Sur'da 78 gündür süren operasyonlarda, çatışmaları yöneten çekirdek kadro olarak anılan PKK'nın dağ kadrosuna ulaşıldı.





Güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında 500 metre çapındaki alanda göğüs göğse çatışmaların başladığı öğrenildi. Operasyon tamamlandıktan sonra tamamen yıkılan evlerin enkazları kaldırılacak ve sonra sokağa çıkma yasağı kalkacak

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lıların patlayıcılarla tuzaklanmış çukurları ve barikatlarını kaldırmak için başlatılan operasyonlar 79'uncu gününe girdi. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü 6 mahallede barikat ve hendeklerin yüzde 95'i kaldırıldı.

Terör örgütü PKK'ya yönelik...

Yıkılan ve zarar gören yapılarda hasar tespit çalışmalarının da yürütüldüğü Suriçi'nde, güvenlik güçleri ile çekirdek kadro olarak bilinen PKK'nın dağ kadrosu arasında çatışmalar yaşanıyor. Özyönetim ilanının ardından sokak ve evlerde patlayıcılar tuzaklayan PKK'nın dağ kadrosu, keskin nişancı tüfeği kullanan elemanlarıyla ve YDG-H üyeleriyle saldırılar düzenlendi. Güvenlik güçleriyle girdiği çatışmalarda YDG-H ve milislerinin öldürülmesinin ardından saldırıları yöneten ve sayılarının 20-30 olduğu tahmin edilen PKK'nın çekirdek kadrosuna ulaşıldı. Tarihi dört ayaklı minarenin sağında ve solunda kilise ve tarihi yapılarda gizlenen PKK'lılarla çatışmalar göğüs göğse yaşanmaya başlandı.

Savaş Mahallesi ile Dabanoğlu mahalleri arasında bulunan 500 metre çapındaki alanda yaşanan çatışmalarda PKK'lıların geri çekildiği, yapıların içerisinde irili ufaklı ev ve mutfak eşyalarıyla tuzakladığı patlayıcıları patlattığı öğrenildi. Hareket kabiliyetleri daralan PKK'lıların, telefonla yardım istediği belirtildi.


ENKAZ KALDIRILACAK

Bu arada, çatışmalar ve tuzaklanmış bombalar patlatılması sonucu aralarında tarihi yapılarında bulunduğu birçok yapı yıkıldı. Operasyonların tamamlanmasının ardından arama tarama faaliyetleri başlayacak. Daha sonra enkazlar taşınacak. Arama tarama faaliyetlerinin tamamlandığı bazı mahallelerde ise enkaz kaldırma çalışmalarının hafta sonu DSİ ile Karayolları ekiplerince başlatılacağı öğrenildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından sokağa çıkma yasağı kaldırılacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap