SON DAKİKA



Haber > Gündem > PKK'nın bomba yüklü traktörü ele geçirildi

PKK'nın bomba yüklü traktörü ele geçirildi

21 Mayıs 2016 Cumartesi - 18:37




Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi kırsal kesiminde bugün PKK'nın bomba yüklediği bir traktör ele geçirildi.





Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinin kırsal kesiminde bugün PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü bir traktörü belirleyen, güvenlik güçleri operasyon yaptı.

ÇATIŞMAYA GİREN TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Nereye ve hangi eyleme götürüldüğü henüz bilinmeyen traktörün ele geçirilmesi sırasında güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 1 PKK'lı da öldürüldü

PATLAYICIYI HAYVAN GÜBRESİYLE GİZLEMİŞLER               

Diyarbakır Valiliği, kente bulunan bomba yüklü traktörde, TNT ve piknik tüpleri ve yaklaşık 2-3 ton amonyum nitrat ile desteklenmiş patlayıcının kullanıldığını  belirtti. Açıklamada şöyle denildi;


"Patlayıcı madde yüklü traktör üzerinde yapılan incelemede, TNT ile güçlendirilmiş, patlamanın etkisini arttırmak, parça tesiri teşkil etmek amacıyla 3 piknik tüpü ile desteklenmiş, üç elektrikli fünye ve infilaklı fitil çekili, yaklaşık 2-3 ton amonyum nitrat ve alüminyum tozu karışımından oluşan el yapımı patlayıcı madde ile uzaktan radyo frekans (RF) komutalı alıcı sistemi (4 büyük pille desteklenmiş) tespit edilmiştir. Patlayıcı madde ve düzeneklerinin hayvan gübresiyle gizlenmeye çalışıldığı görülmüştür."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap