SON DAKİKA



Haber > Gündem > PKK'nın sözde 'lojistik sorumlusu' sanığa tahliye

PKK'nın sözde 'lojistik sorumlusu' sanığa tahliye

08 Eylül 2021 Çarşamba - 19:10




MİT operasyonuyla Irak'ın Sincar bölgesinde yakalanarak, Türkiye'ye getirilen, PKK/KCK'nın sözde 'lojistik sorumlusu' olduğu belirtilen İbrahim Parım, 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan tutuklu yargılandığı davada tahliye edildi.





İbrahim P., Irak'ın Suriye sınırında yer alan, PKK/KCK'nın kontrolündeki Sincar'da MİT’in operasyonuyla yakalanarak, 10 Şubat'ta Türkiye'ye getirildi.

İbrahim P., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Soruşturma aşamasında etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek itirafçı olan İbrahim P. hakkında, 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık İbrahim P. ve avukatı katıldı. İddianamenin özeti okunduktan sonra sanık İbrahim P.’ye savunma yapması için söz verildi. Savunmasında, soruşturma aşamasında bildiklerini anlattığını belirten İbrahim P., örgütün 'lojistik sorumlusu' olduğunu kabul etmedi. Savcılık ve sulh ceza hakimliğinde verdiği savunmalarını tekrarladığını söyleyen İbrahim P., tahliye talebinde bulundu. Sanığın savunmasının ardından tutuksuz yargılanmasına hükmedilerek, duruşma ertelendi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap