SON DAKİKA



Haber > Gündem > Pişmanlık mektubu yazan PKK’lının babası: Teslim o

Pişmanlık mektubu yazan PKK’lının babası: Teslim o

20 Mayıs 2016 Cuma - 08:52




Zehra K. isimli PKK’lının Nusaybin’de ele geçen ve yaşadığı pişmanlığı anlattığı mektubu, asker tarafından ailesine teslim edildi.





PKK'lı Zehra K.'nin Nusaybin'deki operasyonlarda bulunan pişmanlık dolu notları, Genelkurmay tarafından ailesine teslim edildi. Baba Mehmet K. kızına seslenerek, "Devlet bizi affeder. Teslim ol" dedi. 16 Mayıs'ta Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda, güvenlik güçleri 'Mesken Nisebin' kod adlı terörist Zehra K.'ye ait bir not defteri buldu.

KARDEŞLERİNİ UYARIYOR

Satırlarından, PKK'ya bilinçsizce katıldığı anlaşılan kadın terörist, örgüte katıldıktan sonra yaşadığı çaresizlikleri ailesine hitaben yazdığı satırlarla anlattı. PKK'ya dava için değil, hayattan sıkıldığı için katıldığını, örgüte katılarak büyük bir hata yaptığını, kardeşlerinin böyle bir hata yapmaması gerektiğini yazan terörist, annesine, babasına ve kardeşlerine duyduğu özlemi de deftere duygusal ifadelerle yansıtmış.

ASKERLER DE DUYGULANDI

Çok büyük acılar çektiğini, arkadaşlarının çoğunun öldüğünü, kendilerini de bekleyen sonun ölüm olduğunu belirten Zehra K., örgütün sözde yöneticilerinin kendilerini bir piyon olarak kullandığını belirtiyor. "Bu notlar kimin eline geçerse lütfen aileme yetiştirin. Bu istek vasiyetimdir. Ben Zehra K." diye başlayan vasiyet niteliğindeki mektup, terörle mücadele eden askerleri ve komutanlarını bile etkiledi.


'KIZIM İÇİMİZ YANIYOR'

Zehra K.'nin ailesine yazdığı içten mektubu, gectiğimiz günlerde Genelkurmay Başkanlığı tarafından ailesine teslim edildi. Yaşayıp yaşamadığı bilinmeyen Zehra K.'nin ailesi, mektubu okurken gözyaşlarına mani olamadı Güvenlik güçlerine teşekkür eden baba Mehmet K. kızına ise şöyle seslendi: "Türkiye Cumhuriyeti bu dünyanın cennetidir. Çoğu insan var, belayı sevmiyor ama korkuyor. Bizim devletten korkumuz yok çünkü devlet başımızın tacıdır, devlet bizi affeder. Kızım, Türkiye Cumhuriyeti'ne teslim ol. Seni bana sağsalim teslim eder inşallah. Türkiye Cumhuriyeti'nin adaletine teslim ol. Şu anda içim yanıyor. Annen hasta, doktora gidemiyor, onu ikna edemiyorum."

'TÜM BU ÖLÜMLERİN SEBEBİ ÖRGÜTTÜR'

Zehra K., ailesine yazdığı mektupta özetle şu ifadelere yer vermiş: "29/04/2016 Cuma. Merhaba küçük kardeşlerim, iyi misiniz? Sizi çok özledim. Ramazan kardeşim özellikle sana yazıyorum ben öldükten sonra sakın katılım yapma ben bir dava üzerine gelip katılmadım. Bu hayattan sıkıldığım için katıldım.

'HEPİMİZ PİYONUZ '


Beni bu hale getiren örgüttür. Her şeyi bu hale getiren, her şeyi yıkıp geçen, bunca ölümün sebebi örgüttür. Onları sevmiyorum ve sevmeyeceğim de. Hayatınıza bakın. Çünkü bu dava gereksiz ve boş bir davadır. Hepimiz de bir piyonuz. Kim güçlüyse daima güçsüzü yeniyor. Senden tek isteğim bu örgütün içine asla ama asla katılma. Sizi çok ama çok özledim benim küçük kardeşlerim. Biliyorum gidişim sizi çok üzdü. Hayal kırıklığına uğradınız. Ama yapabileceğim bir şey yok. Duygularım beni ölüme sürükledi. Neyse küçük kardeşlerim, benden bu kadar. Ölmeme az kaldı. Hakkınızı helal edin. Sizi çok seven bahtı kara ablanız."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap