SON DAKİKA



Haber > Gündem > Pisliklerin merkezini kapatacağız

Pisliklerin merkezini kapatacağız

03 Ağustos 2016 Çarşamba - 09:31




Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bütün pisliklerin olduğu TİB'i kapatacağız, orada çalışanlar hakkında da gereğini yapacağız!”





Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında alınan önlemlere ilişkin yaptığı açıklamada Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) kapatılacağını belirterek, "Bütün pisliklerin olduğu yerlerden birisi de burası. Burayı kapattıktan sonra orada çalışanların hepsi hakkında hazırlığımızı yaptık, gereğini yapacağız" dedi. 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında alınan önlemlere ve yaşananlara ilişkin açıklamada bulundu. TİB'in de kapatılacağını duyuran Erdoğan, "Bazı siyasiler çok acele edildi diyebilir. Siz hazır değilseniz biz ne yapalım kardeşim" diye konuştu. 

Erdoğan, TİB'e ilişikin "Biz zaten bunlara hazır bir hareketiz. Siyasetçi eğer bu tür hazırlıklarını yapamazsa, bu siyaset zayıftır. TİB’i kapatacağız. Bütün pisliklerin olduğu yerlerden birisi de burası. Burayı kapattıktan sonra orada çalışanların hepsi hakkında hazırlığımızı yaptık, gereğini yapacağız.  TİB Bilgi Teknoloji Kurumu'na (BTK) devredilmek suretiyle, BTK gereken adımları atacak" ifadesini kullandı.   

"ŞUANA KADAR BATIDAN GELEN HİÇBİR TEMSİLCİ YOK"  Dünya ağırlıklı olarak demokratik yapılarla yönetilen rejimler içindedir. Demokrasiler iftihar edilen rejimlerdir. Batı ülkelerinin tamamı demokratik parlamenter rejimlerdir. Sadece Fransa’nın yarı başkanlık sistemini bir kenara koyarsak diğer hepsi parlementer sistemlerdir. Şu ana kadar bize batıdan gelen hiçbir temsilci yoktur. Ziyaretimize gelen hiçbir temsilci yoktur. Fakat Fransa’da terör eylemleri olduğunda oralara nasıl gittiklerini biliyoruz. Bazı ülkeler havaalanlarında Türkiye’ye gitmeyin, Türkiye’ye gidişiniz Erdoğan’ı güçlendirir gibi reklamlar yapıyorlar. Bu nasıl demokrasidir. Ben askeri darbe ile iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanı değilim. Halkının yüzde 50 oyuyla iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanıyım. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin içeride aktörleri olan senaryosu dışarıda yazılan bir hareket olduğunu belirterek, "Bir bayan kardeşimizin maalesef başı koparak oranın çatısında bulundu. Bunu yapanlar acaba hangi vicdan, hangi insani bir yapı kalkıp kendi halkına uçaktan bomba yağdırarak böyle bir vahşeti yapabilir. Ne yazık ki bu ülke darbeler tarihi içerisinde çok farklı bir darbeyi yaşadı" dedi. Erdoğan "Çünkü bütün pisliklerin olduğu yerlerden biri de orası" diye konuştu.


ABD'YE GÜLEN TEPKİSİ

ABD’de yaşayan o FETÖ denilen zat bu işin başında mıdır diyecek kadar dünyadan bir haber olanlar. Bu kadar kendilerine gönderdiğimiz belgeler var. Bizden bunca teröristleri istediniz. Bu teröristler için biz sizden belge istemedik. Eğer ABD bizden bu teröristi istiyorsa, bizim cezaevimizde yatıyorsa verelim gitsin dedik. Biz böyle birini istiyoruz siz saklamaya devam ediyorsunuz. En büyük mali kaynakları bu charter school’lardır. Bunları görmemek mümkün müdür? ABD’nin parlamentosunda parayla destekledikleri kişileri bildirdik kendilerine. Daha ne olacaktı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap