SON DAKİKA



Haber > Gündem > Petrol fiyatlarında sert gerileme! Düşüşün nedeni belli oldu

Petrol fiyatlarında sert gerileme! Düşüşün nedeni belli oldu

01 Temmuz 2022 Cuma - 10:25




Petrol piyasasında son dönemde etkili olan resesyon endişelerine, arza yönelik endişelerin de eklenmesiyle fiyatlar aşağı yönlü düşüşe geçti.





Petrol piyasalarında OPEC+ toplantısının hemen ardından negatif fiyatlamalar devam etti. ABD ham petrolü 106 doların altına gelirken, Brent petrol de 109 doların altında işlem gördü.

Piyasalarda OPEC+ toplantısının yankıları hissedilmeye devam ediyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve birlikte hareket eden ülkelerin oluşturduğu OPEC+, Perşembe günü yaptığı toplantıda Temmuz ve Ağustos ayı için daha önce açıkladıkları günlük 648 bin varillik üretim artışı hedeflerini değiştirmeden uygulamayı kararlaştırdı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, üretimi artırma hedefinin korunmasının piyasaların dengede kalmasını sağlayacağını söyledi.

PETROL FİYATLARINI ARTAR UYARISI


Novak, G7 ülkelerinin Rusya'dan ithal edilecek petrole tavan fiyat uygulama planının petrol fiyatını artırabileceği uyarısında bulundu.

LİBYA'DA PETROL ÜRETİM SAHALARINDA 'MÜCBİR SEBEP' DURUŞU

Libya Ulusal Petrol Kurumu, Sidra Petrol Limanı, Ras Lanuf ve Fil petrol sahasında oluşan "mücbir sebep" nedeniyle üretimin durduğunu açıkladı.

"KÖRFEZ ÜLKELERİNDEN PETROL ÜRETİMİNİ ARTIRMALARINI İSTEYECEĞİM"

ABD Başkanı Joe Biden NATO Liderler Zirvesi sonrası yaptığı değerlendirme toplantısında ise şu ifadeleri kullandı: "Körfez ülkelerinden petrol üretimini artırmalarını isteyeceğim. NATO'nun her karış toprağını savunacağız. G7' de şunu da söyledik birlikte Çin'in baskıcı ticari faaliyetleri ile mücadele edeceğiz. Rus petrolüne bir taban fiyat getirmeyi düşünüyoruz. Ukrayna'nın yeniden inşa edilmesi, için destek sağlayacağız. Putin bizi zayıflatmaya çalıştı ama tam olarak istemediğini aldı. Bunu bir düşünün Aklındaki plan buydu şimdi NATO ile İsveç hiç olmadığı yakın. Hiç olmadığımız kadar güçlü olacağız.


Ukrayna'yı ne kadar desteklememiz gerekiyorsa destekleyeceğiz. Rusya'ya bakın temerrüde düştüler. 15 yıllık kazançlarını kaybettiler. Benim başlattığım ihracat sınırlamalarından dolayı zorlanıyorlar teknolojik olarak. Belki de petrol üretimine devam edemeyecekler ABD teknolojisine muhtaçlar. Çok büyük bir bedel ödüyorlar. Daha bugün Yılan adası Ukrayna tarafından geri alındı. Ukrayna'nın yanında duracağız ki Rusya onları yenemesin."  

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap