SON DAKİKA



Haber > Gündem > Peş peşe 'sıcak hava' uyarıları! 5 gün sürecek, dışarı çıkmayın

Peş peşe 'sıcak hava' uyarıları! 5 gün sürecek, dışarı çıkmayın

12 Ağustos 2023 Cumartesi - 12:42




Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sıcak hava tahmininin ardından CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki de vatandaşlara sıcaklık artışları konusunda uyarı yaptı.





Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, pazar günü etkisini artıracak hava sıcaklıklarının İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gelecek hafta boyunca mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Halen ülkemizin doğu ve güneydoğu kesimlerindeki sıcak hava dalgasının 13.08.2023 Pazar gününden itibaren etkisini arttırarak, diğer bölgelerimizde de etkili olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da önümüzdeki hafta boyunca mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor" ifadelerine yer verildi.

5 GÜN SÜRECEK, DIŞARI ÇIKMAYIN

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sıcaklıkları 5 gün süreceğini belirterek bölgeleri açıkladı. Şen açıklamasında şunları söyledi; Yarından (pazar) itibaren Basra'dan gelen sıcak hava ile İç Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz, Güney Doğu ve Doğu Anadolu'nun batısında aşırı sıcaklar başlayacak. Bu bölgelerdeki bazı illerde rekor sıcaklıklar ölçülebilir. 5 gün sürecek sıcak dalgası Marmara Ege Karadenizi etkilemeyecek

Geçen haftalarda batı bölgelerimiz aşırı sıcakların etkisindeydi Bu hafta pazar - çarşamba arası İç Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz GDA sıcak dalgası etkisinde kalacak. Sıcak hava dalgası dogal afet yaratır. Bu bölgede yaşayanlar işiniz yoksa dışarı çıkmayın.

Ege Marmara Karadeniz olması gereken sıcaklarda aşırılık yok. Bugün Marmara ve Kuzey Ege'de poyraz fırtına hızında esebilir denizciler dikkat.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap