SON DAKİKA



Haber > Gündem > Pençe Kilit Operasyonu'nda 5 askerimiz şehit oldu!

Pençe Kilit Operasyonu'nda 5 askerimiz şehit oldu!

24 Mayıs 2022 Salı - 18:12




Pençe-Kilit Harekatı'nda teröristlerle çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, saldırının ardından başlatılan operasyonda bir grup terörist mağarada sıkıştırıldı. Mağara çevresinde çatışmaların devam ettiği belirtildi.





Kuzey Irak'ta devam eden Pençe-Kilit Operasyonu'ndan şehit haberi geldi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, operasyon sırasında teröristlerle çıkan çatışmada uzman çavuşlar Onur Doğan ve Hüseyin Cankaya ile Sözleşmeli Er Celal Tekedereli'nin şehit olduğu bildirildi.

Çatışmada yaralanan 4 asker ise bölgeden tahliye edilerek hastaneye kaldırıldı.

ŞEHİT SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Ancak yaralı askerlerden Teğmen Abdulkadir Güler ile Uzman Çavuş Bican Kapılay tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


KOMANDOLAR TERÖRİSTLERİ MAĞARADA SIKIŞTIRDI

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, çatışmanın ardından bölgedeki operasyonlara hız verildi.

Yoğun yağış ve sis ile yer yer kum fırtınasına rağmen devam eden operasyonlar sırasında komandolar bir grup teröristi bir mağarada sıkıştırdı.

 

Mağara çevresinde çatışmaların devam ettiği belirtildi.


BAKAN AKAR VE KOMUTANLAR SINIR HATTINDA

Saldırının ardından sınır hattına giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile temaslarına devam ettiği bildirildi.

MSB: PKK/YPG'Lİ 7 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesine yönelik saldırı hazırlığında olan 7 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Bakanlığın Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "Kahraman komandolarımız teröristleri cezasız bırakmadı, bırakmayacak! Barış Pınarı bölgesine yönelik saldırı hazırlığında olan 7 PKK/YPG'li terörist komandolarımız tarafından etkisiz hale getirildi" denildi.


Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

"Milletimizin başı sağ olsun"

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz."


Ayrıca olumsuz hava şartlarına rağmen bölgedeki operasyonların havadan ve karadan devam ettiği vurgulandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap