SON DAKİKA



Haber > Gündem > Pazar yerleri dar gelirli vatandaşlar için lüks oldu

Pazar yerleri dar gelirli vatandaşlar için lüks oldu

06 Şubat 2022 Pazar - 10:33




Elektrik, doğal gaz ve akaryakıta gelen zamlar üreticileri de zor durumda bıraktı. Ülkede üretimin elektrik ve akaryakıta bağlı olduğunu söyleyen Pazar esnaflarından Celal Sarı, “Mazot fiyatları yükseldikçe sebze-meyveyi de etkiliyor” dedi





Karadeniz Özel // Emin SARAÇ // Türkiye’de doğal gaz, elektrik ve akaryakıt fiyatları durdurulamazken, üretim de bu bağlamda durma noktasına geldi. Ülkede üretimin elektrik ve akaryakıta bağlı olduğunu belirten Pazar esnafı üretimin durma noktasına geldiğini söyledi. Fiyatların şu an oldukça yüksek olduğunu belirten Pazar esnaflarından Celal Sarı,  “Mazot fiyatları yükseldikçe sebze-meyveyi de etkiliyor. Bizim halkımızdan istediğimiz Pazar esnafına sahip çıkmaları. Marketlerde fahiş fiyatlar var. Bizi onlarla yarıştırmaya çalışıyorlar. Marketler de Pazar kurulduğu zaman bazı ürünlerin fiyatını dibe çekiyor. Şu an baktığınız zaman markette salatalığın kilosu 22,5 ama pazarda 5 lira. Bu fırsatçılık değil de ne? Mesela kivinin fiyatı bizde 7,5 lira onlarda ise 16-17 lira” dedi.

ALTINDA ELEKTRİK VE MAZOT YATIYOR

Pahalılığın altında yatan en büyük sebebin enerji zammı olduğunu söyleyen Emrah Peker, “15-16 yıllık süreç içerisinde en pahalı dönemi yaşıyoruz. 6 liraya aldığımız poşeti 22 liradan alıyoruz. Herkes bir şey söylüyor. Antalya’dan buraya nakliye aracı 15-16 milyara geliyor. Bizde üretim yok ihracat var.  Elektrik almış başını gidiyor. Şu an üretilen meyvenin-sebzenin altında elektrik ve mazot yatıyor. Gübre fiyatları desen o da almış başını gidiyor” şeklinde konuştu.

YÜZDE YÜZ ENFLASYON OLDUĞU KESİN

 Enflasyonun söylenenin çok daha üzerinde olduğunu belirten Hüseyin Kurtuldu ise,  “Fiyatlar muazzam derecede yüksek. Hayatımda ilk defa maydanozun 5 lira olduğunu görüyorum.  Karnabaharın kilosunun 15 lira olduğuna tanık oluyorum. Özellikle üreticilerin maliyeti çok yüksek. İnsanların gelirlerinin sabit kaldığı bir ortamda özellikle maliyet baskısıyla yükselen fiyatlara alıcının yapacak bir şeyi yok.  Geçen sene sebze-meyve alışverişime 75-80 lira harcıyordum, şimdi 150 lira harcıyorum. Yüzde yüz enflasyon olduğu kesin” diye konuştu

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap