SON DAKİKA



Haber > Gündem > Patlayıcı imalathanesi imha edildi!

Patlayıcı imalathanesi imha edildi!

31 Mayıs 2016 Salı - 19:11




Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda, Yeni Mahalle'de teröristlerin "patlayıcı imalathanesi" olarak kullandığı ev ortaya çıkarı





Kavun, elma, muz ve narın içine tuzaklanmış 44 el yapımı patlayıcı ile 28 tüpe yerleştirilmiş bomba, kontrollü olarak imha edildi.

Bugüne kadar 477 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, bin 436 el yapımı patlayıcı imha edildi, 223 barikat kaldırıldı, 39 çukur kapatıldı.

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonda güvenlik güçleri, Yeni Mahalle'de teröristlerin "patlayıcı imalathanesi"ni imha etti.

PKK'nın 'Patlayıcı imalathanesi' imha edildi 2.resim

Şırnak kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.


PKK'nın 'Patlayıcı imalathanesi' imha edildi 3.resim

Bahçelievler ve İsmetpaşa mahallerinde teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar devam ederken, Yeni Mahalle'de teröristlerin "patlayıcı imalathanesi" olarak kullandığı bir ev bulundu.

PKK'nın 'Patlayıcı imalathanesi' imha edildi 5.resim

Meyve içinde patlayıcı

Evde, PKK'lı teröristler tarafından hazırlanan 44 el yapımı patlayıcı ile kablolarla tuzaklanmış 28 tüp ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler tespit edildi.


Teröristlerin kavun, elma, muz, nar gibi meyvelerin içine çivi ve bilye gibi metal parçaları ile patlayıcı yerleştirdiği, bu patlayıcıları el bombası gibi kullandıkları belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap