SON DAKİKA



Haber > Gündem > Paris Anlaşması kabul edildi

Paris Anlaşması kabul edildi

13 Aralık 2015 Pazar - 09:49




Paris'te 2 haftadır süren 21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferası sonucu iklim değişikliğini önlemek için hazırlanan Paris Anlaşması kabul edildi.





Anlşama kabul edldi... Fransa’nın başkenti Paris’te iki haftadır yürütülen 21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı’nda (COP21), üzerinde anlaşma sağlanan anlaşma metni konferansa katılan ülkelerin delegeleri tarafından onaylandı. Konferans başkanlığını yürüten Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, düzenlenen oylamanın ardından Paris Anlaşması’nın 195 ülkenin delegesinin desteği ile oy birliği ile kabul edildiğini söyledi. Oylamaya sunulan metne itiraz eden olmadığı için anlaşma delegeler tarafından oy birliği ile kabul edilmiş sayıldı. Hukuken bağlayıcı olacak anlaşma metninde, küresel ortalama sıcaklık artış limitinin 1,5 ila 2 derece arasında sınırlandırılması konusunda anlaşmasağlandı. Başbakan Manuel Valls “Tarihi bir anlaşma ve gezegen için bir zafer” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap