SON DAKİKA



Haber > Gündem > Papa’nın yaptığı ayrımcılıktır

Papa’nın yaptığı ayrımcılıktır

13 Nisan 2015 Pazartesi - 13:18




TBMM Başkanı Çiçek, Papa Franciscus'un, Ermeni iddialarıyla ilgili sözlerine ilişkin, "O makamda oturan birisinin, bir milleti bu kadar üzecek iftirad





Çiçek, Papa'nın da Ermeni olayları konusunda, "soykırım" kelimesini kullandığı anımsatılarak, "Bu patinaj nasıl aşılacak?" diye sorulması üzerine, Türkiye'nin belli bir süreden beri dışarıda olup bitenleri yeteri kadar takip etmediğini söyledi.

İç siyasette hep "Hangi parti iktidara gelecek, ne olacak, ne gidecek?" tartışmasının yapıldığını belirten Çiçek, bu konunun iktidarda kim olursa olsun herkesi ilgilendirdiğini kaydetti. 2015 yılının Türkiye açısından bu manada kırılma yılı olduğunu belirten Çiçek, Ermeni diasporasının 1915'te cereyan eden olayların 100. yılı dolayısıyla uzun bir hazırlığı olduğunu, Osmanlı'nın Ermenilere soykırım yaptığı yalanını kabul ettirmeye çalıştığını kaydetti. Cemil Çiçek, bu konuda, göreve geldiği andan beri sessiz sedasız bir şekilde üzerine düşeni yapmaya çalıştığını ifade ederek, 100'den fazla ülkenin Devlet Başkanı, Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Meclis Başkanlarına, "bu olayların soykırım olmadığını" anlatmaya çalıştığını söyledi. 

  1. Dünya Savaşı'ndaki acıları sadece Ermenilerin yaşamadığını, Osmanlı tebası olan herkesin yaşadığını belirten Çiçek, şöyle konuştu:"Öyle bir karalama kampanyası var ki 'bu acıyı Ermeniler yaşadı, onun dışındakiler piknik yapıyordu, bu acıyı yaşamadı' gibi, tek yanlı, adil olmayan değerlendirmeler var. Buna, daha adil ve tarafsız davranması gereken Papa da katıldı. O makamda oturan birisinin bir milleti bu kadar üzecek iftirada bulunması kabul edilemez. Papa'nın yaptığı iftiradır, bühtandır, ayrımcılıktır. Nefret söylemi ki günümüzde en çok şikayet ettiğimiz husus, ırkçılık, nefret söylemleri, İslam karşıtlığı. Bu açıklama tarihi gerçeklere uymadığı gibi, bu rahatsızlıkları tetikleyecek olan bir açıklamadır.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap