SON DAKİKA



Haber > Gündem > “Özürlüler İle El Ele Projesi”

“Özürlüler İle El Ele Projesi”

16 Mayıs 2012 Çarşamba - 11:35




Ordu’da özürlü insanlara mesleki tecrübe kazandırmak için hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen “Özürlüler İle El Ele Projesi” kapsa





İçişleri Bakanlığı tarafından özürlülerin sosyal rehabilitasyonlarını sağlamak ve yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla hazırlanan “Özürlüler İle El Ele Projesi” kapsamında hazırlanan çalışma kapsamında ülke genelinde sunulan 237 proje arasından yardım almaya hak kazanan 25 projeden biri olan çalışma tamamlandı. Toplam bütçesi 38 bin lira olan ve 35 bin lirası İçişleri Bakanlığı tarafından hibe edilen çalışmanın ilk 3 ayı ‘Tekstil Eğitim Kursu’ şeklinde düzenlendi. Son 2 aylık kısmı ise ‘İş Arama Teknikleri Eğitimi’ ile devam eden çalışmada 18 özürlü vatandaş, eğitimleri başarıyla bitirerek sertifika almaya hak kazandı. Sertifikaları Ordu Valisi Orhan Düzgün, dernek lokalinde düzenlenen bir törenle takdim etti. Sertifika töreninde yine özürlülerin ellerinden çıkan tekstil ürünleri sergisi açıldı. Sergilenen tekstil ürünlerindeki ince sanata dayalı işçilik görenleri hayran bıraktı. Sertifika töreni ve sergi açılışına Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Jandarma Komutanı İsmail Güzey, Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı ve daire müdürleri katıldı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap