SON DAKİKA



Haber > Gündem > Öztürk Yılmaz: Erdoğan İncirlik üssünü kapatamaz

Öztürk Yılmaz: Erdoğan İncirlik üssünü kapatamaz

19 Aralık 2019 Perşembe - 12:28




Yeni parti kurma hazırlığında olan Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Müşerref Seçkin'in sorularını yanıtladı.





CHP'den ayrılan ve yeni parti kurma hazırlığı içinde olan Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Türkiye'nin ABD Yaptırımlarına mutlaka karşılık vermesi gerektiğini söyledi. Öztürk Yılmaz "gerekirse İncirlik ve Kürecik kapatılır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çıkışının da gerçekçi olmadığını belirtti.

Medyafaresi.com'un sorularını yanıtlayan Öztürk Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:

- ABD'den sözde Ermeni soykırımı ve Türkiye yaptırımlarla ilgili kararlar çıktı. Bunun üzerine Erdoğan, Kürecik ve İncirlik üslerinin gerekirse kapatılabileceğine dair açıklamlarda bulundu. Bu konuyla ilgili görüşleriniz alabilir miyiz?

ABD'nin Nato müttefikliği ruhuna aykırı olarak almış olduğu bu kararları şiddetle kınıyorum. Bu kararlar yanlıştır, Türkiye ve ABD arasındaki ilişkiyi daha da gerecektir. Erdoğan'ın gerekirse üsleri kapatırız çıkışını da çok realist bulmuyorum.

Çünkü daha önce de Cumhurbaşkanı, Nato zirvesine giderken eğer PYD'yi terör örgütü olarak kabul etmezseniz biz Baltık planını veto ederiz demiş ancak veto etmemişti.


Erdoğan'ın açıklamalarını bu kararlar sonra Türk kamouyuna dönük iç tepkileri azaltacak bir çıkış olarak görüyorum.

Türkiye mutlaka bir karşılık vermelidir. Benim önerim, ABD'nin bu iki kararını kim kongreye getirdiyse, kimlerin imzası varsa, onlarla ilgili Türkiye'nin benzer bir yaptırım uygulaması gerekir.

İşte Öztürk Yılmaz'ın o açıklamaları... 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap