SON DAKİKA



Haber > Gündem > Öztrak'tan tepki: Yiyecek bir şey kalmadı birbirlerini yiyorlar

Öztrak'tan tepki: Yiyecek bir şey kalmadı birbirlerini yiyorlar

08 Haziran 2021 Salı - 17:04




CHP Ekonomi ve Esnaf Masası Heyeti, Türkiye genelinde devam eden şehir ziyaretleri kapsamında bu hafta Siirt’e uğradı.





CHP Ekonomi ve Esnaf Masası Heyeti'nin şehir ziyaretleri kapsamında bu haftaki durağı Siirt oldu.

CHP Siirt İl Başkanlığı’nda basına açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ülke ekonomisinin son durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Konuşmamasını da tavsiye ediyoruz, konuşunca dolar zirve yapıyor” ifadelerini kullanan Ağbaba, şu şekilde konuştu.

“2018’de söylediğimiz sözler yerini bulsaydı Avrupa’daki en yüksek faizi veren ülke olmazdık. Ziraat Bankası, Ocak 2020 verilerine göre 405 iş yerine 982 tarlaya el koymuş. Ziraat Bankası’nın Demirören grubuna verdiği kredinin ödenip ödenmediği bilinmiyor. Devleti çeteye mafyaya teslim edenlerden ülkeyi kurtaracağız.”

"YİYECEK BİR ŞEY KALMADI BİRBİRLERİNİ YİYORLAR"


"Türkiye aslında 2014 yılından beri ciddi bir ekonomik krizle boğuşuyor. 2007’den itibaren teklemeye, 2014’ten bu yana patinaj yapmaya başladı. Son dönemde devlet kriziyle, sağlık kriziyle birlikte ezip geçiyor" CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın ise açıklamaları özetle şu şekilde:

“Milli gelirimiz 200 milyon dolardan daha fazla düşmüş. Gerçek anlamda işsizlerin sayısı 10 milyonu geçmiş. Ev genci dediğimiz ne okuyan ne çalışan gençlerimiz OECD içinde birinci olduk, rekor kırdık. Bizim ülkemizin en büyük serveti, genç nüfusumuz. Ama onlara iş veremiyoruz, eğitemiyoruz. 2013’te AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 hedeflerini açıkladı. ‘Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak’ dedi. İlk 20'nin içinde kalmakta zorlanıyoruz. Devlete gelince, yiyecek bir şey kalmadı birbirlerini yiyorlar. Dış güçler falan yok, ev halkı, sarayın kibirli adamı ev halkının iplerini elinde tutamıyor. Millet ekonomik kriz, pandemi nedeniyle perişan. Bu ne biçim bir sistem, sabah akşam insanlar suç örgütü ele başını magazin programı izler gibi izliyor. Vatandaş söylediklerine inanmıyor. 128 milyar doların hesabını hala veremediler, ama sormaya devam edeceğiz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap