SON DAKİKA



Haber > Gündem > Oy pusulaları hazır!

Oy pusulaları hazır!

15 Ocak 2017 Pazar - 10:03




Meclis'te görüşülen ve 16 maddesi kabul edilen anayasa değişikliğinin referandum süreci için YSK kolları sıvadı. En erken tarih ise 2 Nisan...





TBMM Genel Kurulunda önümüzdeki hafta sonu tamamlanması beklenen 18 maddelik Anayasa değişikliği paketinin Şubat başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanması durumunda, 2 Nisan’da referanduma sunulması bekleniyor.

TÜM HAZIRLIKLAR 2 NİSAN'A GÖRE YAPILIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan oanyladıktan sonra anayasaya göre, anayasa değişikliklerini halkoyuna sunulması kararından 60 gün sonra referanduma gidilmesi gerekiyor. YSK da tüm hazırlıklarını 2 Nisan veya 9 Nisan tarihine göre yapıyor. YSK yetkilileri, referandum sürecinin nasıl işleyeceğine ilişkin 30 civarında genelge hazırlandığını ifade etti. İl, ilçe seçim kurulları, sandık kurulları, oy kullanma saatleri, referandum sonuçlarının birleştirilmesi, denetlenmesi, seçmen listeleri ve sandık güvenliği gibi konularda YSK bir dizi genelge yayınlanacak.

OY PUSULALARI HAZIR

YSK, referandumda kullanılacak oy pusulalarını da hazır hale getirdi. Pusulada, kahverengi ve beyaz renkte bölümler olacak. Anayasa’ya ‘evet’ diyenler beyaz   bölüme, ‘Hayır’ diyenler ise kahverengi bölüme mühür basacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap