SON DAKİKA



Haber > Gündem > ÖTV’siz araç aldı; Engelli maaşı kesildi

ÖTV’siz araç aldı; Engelli maaşı kesildi

26 Ağustos 2023 Cumartesi - 15:01




Yüzde 90'ın üzerinde engeli olan vatandaşlara tanınan ÖTV'siz araç hakkıyla ilgili yaşanan gelişmeler, engelli aylıklarının kesilmesine neden oluyor.





Enflasyonun etkisiyle artan araç fiyatları, engellileri de olumsuz etkiliyor.

Son birkaç yılda araç fiyatlarının iki-üç kat artması, engellilere tanınan ÖTV'siz araç hakkıyla birlikte yeni bir sorunu gündeme getirdi. Engelli aylıklarının kesilmesinin gerekçesi olarak, araç kasko değerinin gelir olarak dikkate alınması gösterildi. Engellilerin aylığı, araç kasko değerinin 240'ta 1'inin gelir olarak kabul edilmesi sonucu kesiliyor. Bu durum, hükümetin araç kasko değerini gelir olarak kabul etmesi nedeniyle, vatandaşların maaşlarının düşmesine yol açıyor.

ÖTV'SİZ ARAÇ HAKKINI KULLANDI MAAŞI KESİLDİ

Çorum'da yaşayan Selami Eker'in durumu, engelli aylıklarının kesilmesinin somut bir örnek.

Öyle ki 2021 yılında 195 bin TL değerindeki bir araç alarak ÖTV indiriminden yararlanan Eker, iki yıl içinde aracının kasko değerinin 912 bin TL'ye yükseldiğini gördü. Araç değerinin artması nedeniyle kasko değerinin gelir olarak hesaplandığı bu durum, Eker'in hane halkı gelirini asgari ücretin 3'te 1'ini aşan bir seviyeye çıkardı ve engelli aylığı kesildi

CHP'DEN TEPKİ GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, engelli maaşlarının kesilmesinin ardında yükselen enflasyonun ve araç fiyatlarının artmasının hükümetin sorumluluğunda olduğunu ifade etti. Tahtasız, "Siz hükümet olarak enflasyonu yüzde 200 artırırsanız araç fiyatları da elbet artacaktır. Bunun suçlusu vatandaş mıdır? 195 bin liraya alınan araç 1 milyon lira oldu diye maaş kesilir mi? Bunun suçlusu zaten hükümet" şeklinde konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap