SON DAKİKA



Haber > Gündem > OTSO Kendini aştı

OTSO Kendini aştı

12 Haziran 2012 Salı - 16:28




Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, görevde bulundukları 3 yılda gerçekleştirilen faaliyetlerin son 30 yılda yapılan tüm faaliye





Servet Şahin, göreve gelmelerinin ardından özelikle eğitim ve istihdam programlarına ağırlık verdiklerini, bu sebeple seminer, panel ve konferans çalışmalarına özel önem gösterdiklerini söyledi. Daha önce yılda 8-10 arasında seminer ve eğitim toplantısı tertipleyen Odanın bugün yılda 300'ün üzerinde toplantı düzenleme seviyesine geldiğini belirten Şahin, gerek AB projeleri gerekse istihdama yönelik projelerin ağırlıkta olduğuna dikkat çekti. Şahin, “Ordu Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde oluşturulan AB Proje Ofisinde ‘Ordu’da Aflatoksinsiz Fındık’ isimli AB Projesi ve ‘Karadeniz Turizminde Yeni Ufuklar’ isimli Kalkınma Ajansına sunulan projeler üretilmiş ve başarılı bir şekilde yürütülmüştür. Odamız istihdamın arttırılmasında çok büyük öneme sahip UMEM (Uygulamalı Meslek Edindirme Merkezi) çalışmalarında da aktif görev almış ve halen kurs yönetimi başkanlığı genel sekreterimiz delaleti ile sürdürülmektedir. Odamızın diğer bir hizmet kolu olarak, TOBB tarafından oluşturulan İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler kurulları faaliyetlerini sürdürmektedir. Odamız; iş rehberi, iktisadi yıllıklar, il ve bölge sorunlarına ait ekonomik raporlar ile hizmet etkinliğini artırmaya çalışmaktadır” dedi. OTSO ‘AKREDİTE’ OLDU Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın hizmet kalitesi ve aktivitasyonunun arttırılması amacıyla TOBB tarafından ‘Akredite Oda’ kapsamına alındığını, ayrıca ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemine sahip bir oda konumunda olduğunu da belirten Şahin, “Ayrıca OTSO’nun halen TATSO (Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Üyeliği, TOBB iştiraki olan Gümrükler A.Ş. ortaklığı, Trabzon ABİGEM A.Ş. ortaklığı söz konusudur” diye konuştu. “AKTİF POLİTİKA İZLİYORUZ” 3 bin 500’den fazla aktif üyesi, iştigal konularına göre 25 meslek gurubu, 58 üyeli Meclis ve bu Meclis arasından seçilen 11 kişinin oluşturduğu ‘Yönetim Kurulu’ ile çalışmaları aktif bir şekilde yürüttüklerini, Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinden oluşan ekiplerin zaman zaman yurt dışına çıkarak ekonomi ve sanayi alanında inceleme-araştırmalarda bulunduklarını kaydeden Şahin, “Oda olarak aktif bir politika izliyoruz. Ayrıca Ordu’nun ulaşım, sanayi, turizm ve diğer yatırımlardan pay alabilmesi için yoğun bir diploması çalışması da yürütüyoruz. Son 3 yılda yapılan çalışmalar 30 yılda yapılanlara bedel niteliktedir. Tüm gayretimizin Ordu’nun ekonomik ve sosyal yönden gelişmesine katkıda bulunmak içindir” şeklinde konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap