SON DAKİKA



Haber > Gündem > Otobüs kartına HES kodu nasıl yüklenir?

Otobüs kartına HES kodu nasıl yüklenir?

14 Şubat 2021 Pazar - 11:28




Alınan karar ile beraber HES kodu olmayan kişiler toplu taşıma araçlarını kullanamamaktadır. Bu sebeple kişilerin HES kodlarının ulaşım kartlarına tanımlı olması gerekmektedir. HES Kodu tanımlama şehrin ulaşım sitesinden yapılmaktadır





Ülkemizde korona virüs tedbirleri kapsamında otobüs kartlarında HES kodu tanımlanmamış olan kişiler otobüs ve toplu taşıma araçlarına alınmayacak. Kişilerin toplu taşıma araçlarını kullanabilmeleri için HES kodlarını almaları gerekiyor. HES Kodu bulunan kişilerin ise Hayat Eve Sığar uygulamasından kodlarını tanımlatmaları gerekmektedir.

HES Kodu Nasıl Alınır? HES Kodu 2023’e SMS atarak alınabilmektedir. HES TC Kimlik No ve Seri No’nun son dört hanesini ve kaç günlük HES kodu istediğinizi yazıp aralara boşluk bırakarak 2023’e SMS atmanız halinde HES kodunuz SMS olarak gelecektir. HES Kodu alımının ardından şehrinize ait ulaşım uygulaması yada sitesine girdikten sonra sistemine giriş yapın HES kodunuzu sisteme yazarak HES kodunuzu ulaşım kartınıza tanımlayın.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap