SON DAKİKA



Haber > Gündem > ÖSYM üzerinden iktidara yüklendi

ÖSYM üzerinden iktidara yüklendi

20 Mart 2015 Cuma - 14:09




AK Parti döneminde geleneksel hale gelen sınav skandallarının bu yıl da sürdüğünü, bazı soruların ÖSYM’nin sitesinden önce sosyal medyada yayınlandığı





Koray Aydın yaptığı değerlendirmede, "ÖSYM, soruların kitapçıktan yaprak yırtılarak salon dışına çıkarılıp yayınlandığını tespit ettiklerini belirtip, skandaldan kendi görevlilerini değil de konuyu titizlikle takip eden basını sorumlu tutmuştur. Yıllar yılı skandala doymayan ÖSYM, tek bir vakada bile sorumluluk üstlenmemiş, yine bu yılki YGS’de soruların el yazısıyla sızdırılıp internet ortamında paylaşılmasında ise; sınava giren bir yayınevi sahibini işaret etmiştir.” dedi. “ÖSYM’nin artık bu sorumsuz beyan ve uygulamalarına son vermeli” dedi.

Aydın şöyle devam etti: “ÖSYM binbir emekle sınava hazırlanan gençlerimizin istikbali, ümit ve hayalleriyle oynanmasına seyirci kalmamalı, sınavı açıklamakta gösterdiği hızı ve gayreti, skandalları soruşturmada da göstermelidir. Daha bu güne kadar KPSS sınav skandallarının hesabı sorulmamış, 2011’deki sınavda Sayısal ve Türkçe testlerinde şifre olduğunun ortaya çıkmasında bile ÖSYM ve AKP iktidarı sorumluluk üstlenmemiştir. Bütün bu skandallarda bu güne kadar bir Allah’ın kulu istifa etmemiş ve görevden alınmamıştır. Sonuçta, sınav skandallarından hesap sormayanlar, yıllar içinde ÖSYM’nin itibarını sıfırlamışlar, milyonlarca gencimizin istikbaliyle oynamışlardır.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap