SON DAKİKA



Haber > Gündem > Osman Kavala: Amaçlarının siyasi olduğunu biliyorum, çok üzgünüm

Osman Kavala: Amaçlarının siyasi olduğunu biliyorum, çok üzgünüm

08 Aralık 2021 Çarşamba - 16:56




Osman Kavala, tutukluluğunun AİHM kararına rağmen sürmesini; “Siyasi amaçlarla içeride tutulduğumu biliyorum. Çok kötü bir kurguya dayalı iddianamelerle cezaevinde tutuluyorum" şeklinde değerlendirdi.





"Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ile "siyasal ve askeri casusluk" suçlarından yargılanıp dört yıldır tutuklu bulunan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararına rağmen tahliye edilmeyen iş insanı Osman Kavala,

“Siyasi amaçlarla içeride tutulduğumu biliyorum. Çok kötü bir kurguya dayalı iddianamelerle cezaevinde tutuluyorum. Demokrasi ve hukuk adına çok üzgünüm” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'nin icra komitesi olarak adlandırılan Bakanlar Komitesi’nin Osman Kavala ile ilgili olarak Türkiye’ye ihlal cezası verdiğini ifade etmesine ilişkin soruya "Biz, Avrupa Birliği'nin Kavala’yla, Demirtaş'la, şununla, bununla ilgili aldığı kararları tanımıyoruz. Olay bu kadar basit. Yok farz ediyoruz. Bizim indimizde bunlar yok hükmündedir. Bunları kaç kez açıkladık. İster anlasınlar ister anlamasınlar. Bizim yargımızın vermiş olduğu kararın üzerinde biz, Avrupa Birliği kararı tanımıyoruz. Ne biliyorlarsa onu yapsınlar" yanıtı verdi.

Erdoğan’ın bu açıklamaları sırasında CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’yı ziyaretteydi.

'ÇOK ÜZGÜNÜM'

Muharrem Erkek’in aktardığına göre; Osman Kavala tutukluluğuna ilişkin “Siyasi amaçlarla içeride tutulduğumu biliyorum. Çok kötü bir kurguya dayalı iddianamelerle cezaevinde tutuluyorum. Demokrasi ve hukuk adına çok üzgünüm” dedi.


Muharrem Erkek, Silivri Cezaevi ziyareti sonrası Erdoğan’ın açıklamalarına karşı şu değerlendirmeyi yaptı:

“AİHM kararlarını Anayasa Mahkemesi kararlarını eleştirebilirsiniz beğenmezsiniz ama ‘tanımıyorum’ diyemezsiniz. Böyle bir yetkiniz de yok; hakkınız hukukunuz yok. Çünkü AİHM kararları bizim mahkemeler için bağlayıcıdır. Biz Avrupa Konseyi’nin kurucu üyesiyiz. Erdoğan rotasını kaybetmiş durumda. Erdoğan; Türkiye’yi Avrupa’dan, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden Avrupa Konseyi’nden ve hukuk devletinden koparmak istiyor. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Erdoğan’ın bugün yaptığı açıklama da demokrasimiz ve hukuk açısından son derece vahim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni hukuk devletinden uzaklaştırıyor." (ANKA)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap