SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ortaklık ruhunu zedeliyor

Ortaklık ruhunu zedeliyor

28 Nisan 2017 Cuma - 17:46




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atlantik Konseyi İstanbul Zirvesi'nde konuşarak, "ABD'nin Suriye'de YPG ve PYD'ye desteği ittifak ve ortaklık ruhu





Atlantik Konseyi İstanbul Zirvesi'ne ikinci gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve çok sayıda davetli katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada zirvede bu yıl “Çalkantılı Bölgede Transatlantik Uzlaşmayı Güçlendirmek" konusunun seçilmesinin gayet isabetli olduğunu söyleyerek, "Dünyamız gerçekten çalkantılı bir dönemden geçiyor. Belirsizlikler sebebiyle küresel geleceği kestirmekte, yarına dair tahminlerde zorlanıyoruz. Sorunlar karşısında atalet, tıkanıklık, acziyet geleceğe dair karamsarlığımızı daha da körüklüyor. BM Güvenlik Konseyi, AB gibi platformların itibarı ise söz sahibi ülkelerin çıkar hesaplarına kurban ediliyor. Ya yeni aktörlerin taleplerine kulak vereceğiz ya da çözümsüzlük üreten sisteme suni teneffüs yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Makedonya'da yaşananlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Makedonya'da yaşananları hep birlikte gördük. Ülkede meclis başkanlığı seçiminin ardından yaşanan hadise endişe verici. Şiddet hiçbir soruna çare olamaz. Olaydan etkilenenlere geçmiş olsun diliyor, hadiselerden uzak duran Makedonya'daki Türk toplumundan itidallerini korumalarını istiyoruz. Özellikle dost ve kardeş Makedonya'nın huzura ve istikrara kavuşmasını istiyoruz. Diyalog ve uzlaşma yoluyla çözüm bulmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap