SON DAKİKA



Haber > Gündem > ''Ortada Nass var'' dedi: Sadece dış borçta 2,9 trilyon zarar yazdık!

''Ortada Nass var'' dedi: Sadece dış borçta 2,9 trilyon zarar yazdık!

09 Mayıs 2022 Pazartesi - 18:36




Karar Gazetesi ekonomi yazarı İbrahim Kahveci bugünkü köşesinde, ülkede günden günden kötüye giden ekonomik göstergeleri hatırlatırken uygulanan stratejilerdeki hataları vurguladı.





Ekonomist İbrahim Kahveci bugünkü köşesinde, ''Ülke yanarken!'' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Kahveci yazısında Türkiye'de uygulanan ekonomi politikalarının ülkeyi her geçen gün ekonomik anlamda daha da kötüye götürdüğüne dikkat Erdoğan'ın ''Nass var'' diyerek faizi aşağı çekmesinin sonucundan tasarruf etmek yerine ülkenin dış borcunun baş edilemez noktalara geldiğini belirtti.

İşte İbrahim Kahveci'nin yazısının ilgili bölümü:

Bakınız bir başka konudan örnek vereceğim: Geçen yıl BDDK verilerine göre bankaların TL kredilerinden aldıkları toplam faiz/kar payı gelirleri 365 milyar liraydı. Toplam faiz ve kar payı gelirleri ise 532,5 milyar liraydı.

Ortada Nass var; faiz sebep-enflasyon sonuç diyerek bu faiz maliyetini düşürmek isteyen ülke yönetimi buradan 100-150 milyar lira tasarruf etmek istedi. Ama bu olmadığı gibi tam tersine piyasada faizler de fırladı.


İyi ama asıl maliyet ne oldu biliyorsunuz: Sadece ve sadece dış borçlarda 2,9 trilyon zarar yazdık.
100-150 milyar lira tasarruf hayaliyle 2,9 trilyon zararı kim yapar? Ülkesini düşünen, ülkesinin geleceğini kurtarmak isteyen kim yapar bu büyük yıkımı?

Ya da ülkesini düşünen, ülkesinin geleceğini kurtarmak isteyen kim sınırları yol geçen hanına çevirip yılda 400-500 bin yabancıya çalışma-ikamet izni verir?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap