SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ortaçağ karanlığına izin vermeyeceğiz

Ortaçağ karanlığına izin vermeyeceğiz

11 Ekim 2013 Cuma - 09:04




Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, Demokratikleşme Paketi ile alınan bazı kararları sert dille eleştir





Fatih İSAK Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, Demokratikleşme Paketi ile alınan bazı kararları sert dille eleştirdi. Özlü, "Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı sözde ‘Demokratikleşme Paketi’ çerçevesinde devlet memuru kadınların türban ve benzeri dini kıyafetlerle görev yapabilmelerine olanak tanıyan düzenlemeler ile milyonlarca ilkokul öğrencisine her sabah ders saati başlamadan önce okutulan ‘Andımız’ı yasaklayan düzenlemeler yürürlüğe girdi. Söz konusu sorumsuz düzenlemelere göre, laik devlet fiilen askıya alınarak devletin başına türban, bedenine çarşaf sarılmış ve yine Türk ulusu kavramı AKP eliyle utanılması gereken bir aidiyet olgusu olarak ilan edilmiştir" dedi. LAİKLİKTEN UZAKLAŞILIRSA TARAF OLURSUNUZ "Laik devlet sisteminde hedef, devletin hükümranlığı altında bulunan yurttaşlarının tamamının inançlarına eşit mesafede konumlanmasını sağlamak olduğu için kamu görevlisinin görüntüsü ve davranışları devletin tarafsızlık iddiasını tartışılır hale getirmemelidir" diyen Özlü, şunları söyledi: "Bu nedenle, laik devlet modelinde devlet aygıtını cisimleştiren kamu görevlisi görevi başında aidiyet hissettiği bir inanç grubuna vurgu yapamaz. Zira, inancını görünümüyle dışa vuran kişinin eliyle sunulan kamu hizmetini, farklı bir inanca sahip yurttaş, taraflı bulabilir. YASAĞIN NEDENİ Çağdaş devletlerin tamamında laikliğin devlet yapılanmasının temelini oluşturması ve bu nedenle bu ülkelerin tamamında kamu görevlilerinin inançlarını ön plana çıkaran kılık ve kıyafetle hizmet sunmalarının yasak olmasının nedeni budur. Türkiye Cumhuriyeti'nin Ortaçağ karanlığına teslim olmasına asla izin vermeyeceğiz. Laik devleti askıya alan AKP ve yandaşları, bu sorumsuzluluğun sonuçlarını göğüsleyemeyecek."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap