SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ordu'da üreticinin de esnafında gözü daldaki fındı

Ordu'da üreticinin de esnafında gözü daldaki fındı

14 Temmuz 2012 Cumartesi - 16:52




Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, acilen fındık piyasasını düzenleyecek bir kurumun fındığa sahip çıkması gerektiğini söyledi.





Ordu’da fındık sezonun yaklaşmasıyla fındık üreticileri ve esnaflar, fındığın Ordu’ya sağlayacağı ekonomik gelire endekslenirken, Ordu TSO Başkanı Servet Şahin, “Fındıkta piyasayı düzenleyecek FİSKOBİRLİK ve TMO gibi kurumlar olmadığı için bu sezon Ordu ekonomisinin nasıl olacağını kestiremiyoruz. Fındığın kurtuluşu lisanslı depoculuk ve devamında ürün borsasıdır. Şuanda Ordu piyasası fındığa endekslenmiştir. Üretici ve esnaf fındığın toplanmasını ve piyasaya sürülmesini bekliyor. Fındığın 7.50 liradan bir ay içinde 3.90 liraya düşmesi fındık piyasasının dengesini ya da dengesizliğini gösteriyor” dedi. Ordu’dan çok göç verildiğine de vurgu yapan Şahin, “Eğer fındıkta düzenleyici bir kurum olmazsa bu bölgeden göçler devam eder” şeklinde konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap