SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ordu'da İshal Salgını

Ordu'da İshal Salgını

27 Ağustos 2012 Pazartesi - 12:30




Ordu'da ishal vakalarındaki artışın sebebi ilginç...





Fındık hasadının bitimine sayılı günler kala, Ordu'da ishal vakalarında artış gözlenmeye başladı. İshalin sebebini araştıran doktorlar, ilginç bir sonuçla karşılaştı. Fındığın, kabuğunun dişle kırılarak yenmesi, çeşitli bakterilerin vücuda girmesine yol açıyor.

İshal Vakalarında Artış
Ordu'da son günlerde ishal vakalarında artış yaşanıyor. İlde ishal vakaları sebebiyle hastanelere başvuranların sayısı son günlerde oldukça arttı. Dönem fındık hasadı olunca şüpheler yaş fındık üzerinde toplandı.

Ancak yapılan araştırmalarda gerçeğin öyle olmadığı ortaya çıktı.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Zafer Ünal’a göre fındığı dişle kırılması dişe zarar verdiği gibi fındığın dış kısmı kabuğunda bulunan mikropları, bakterileri veya mantar türlerini, vücuda zarar verecek etkenleri, direk olarak ağızdan alınmasına neden oluyor. Bu yüzden doktorlar fındığı dişle kırarak yemeyi kesinlikle tavsiye etmiyor. Hastalığa yol açan mikrobun, fındık kabuğundan vücuda geçtiği tespit edildi. Uzm. Dr. Zafer Ünal, "Bir de bizim kendi alışkanlıklarımız vardır. Fındığı dişimizle kırarak yeriz. Meyveyi genelde yıkamadan veya soymadan yeriz. Bunlar ishal vakalarının oldukça artışını sağlar." dedi.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap