SON DAKİKA



Haber > Gündem > Optimar'ın son anket sonuçları: AKP'nin ilk kez oy oranı arttı!

Optimar'ın son anket sonuçları: AKP'nin ilk kez oy oranı arttı!

05 Ocak 2022 Çarşamba - 11:02




Optimar'ın son anket sonuçlarını paylaşan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Rüzgâr tersine döndü" değerlendirmesinde bulundu. AKP'nin oy oranı iki puan arttı.





Optimar'ın son anket sonuçlarını Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi paylaştı. Selvi, Optimar'ın 2526 kişi ile yapılan anketinin sonuçlarını paylaşırken, "Dövizin düşmesiyle rüzgarın tersine döndüğünü" değerlendirmesinde bulundu.

Selvi'nin aktardığına göre Optimar’ın anket sonuçlarında AKP'nin oy oranı Kasım ayına göre iki puan artış gösterdi. Optimar’ın anketinde kararsızlar dağıtıldığı takdirde partilerin oy oranı şöyle çıkıyor:

AKP: Yüzde 39.1, CHP: Yüzde 24, MHP: Yüzde 10.1, İYİ Parti: Yüzde 10, HDP: Yüzde 10

"Doların düşüş trendine girmesi sadece ekonomik göstergeler değil, siyasi iklimin değişmesine de yol açmış" değerlendirmesinde bulunan Selvi, şu ifadeleri kullandı:

"Optimar’ın kasım ayı anketinde AK Parti’nin oy oranı yüzde 37.5 çıkmıştı. Aralık anketinde ise AK Parti iki puanlık bir yükselişle 39.1’e yükselmiş"

İŞTE ERDOĞAN'IN OY ORANI

Optimar, ' Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy verirsiniz?’ diye de sorduğu anketinde Erdoğan diyenlerin oranı yüzde 30.8 oldu. İkinci sırada ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gelirken oy oranı yüzde 11.6 olarak açıklandı. Ekrem İmamoğlu yüzde 9.6 ile üçüncü sırada yer alırken, dördüncü sıraya yüzde 7.3’le adaya bağlı seçeneği girdi. Kılıçdaroğlu ise yüzde 6.1’le beşinci sırada gelirken onu 4.1’le Meral Akşener takip etti. Abdullah Gül ise yüzde 1 oranıyla on birinci sırada yer aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap