SON DAKİKA



Haber > Gündem > Operasyonda sona doğru

Operasyonda sona doğru

07 Mart 2016 Pazartesi - 13:01




Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik güvenlik güçlerince yürütülen operasyon, bölgenin yüzde 90'ının teröristlerden temizlen





İdil'de teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan  çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin  sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı  Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 18 Şubat'ta başlatılan "Şehit Özel Harekat  Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" kararlılıkla sürüyor.

Operasyonun yoğunlaştığı Turgut Özal Mahallesi'nde dar bir alana sıkıştırılan ve  bölgede gizlendikleri evlerden ateş açan teröristlere güvenlik güçlerince sık sık  "teslim ol" çağrısı yapılıyor. Teröristlerle güvenlik güçleri arasında zaman  zaman sıcak temas sağlanıyor.

76 terörist etkisiz hale getirildi

 Büyük bir titizlikle sürdürülen müşterek operasyonda etkisiz hale  getirilen teröristlerin sayısı 76'ya yükseldi.Örgüte ağır darbe vurulan operasyonda, teröristlere ait 3'ü keskin  nişancı silahı olmak üzere toplam 30 uzun namlulu silah, 5 roketatar, 5 tabanca  ve bu silahlara ait bol miktarda mermi, 113 el bombası, patlayıcı yapımında  kullanılan malzemeler ile ateşleme fünyeleri ele geçirildi.Operasyon  süresince teröristler tarafından güvenlik güçlerine 33 silahlı, 6 roketli, 5 el  yapımı patlayıcılı saldırı düzenlenirken, güvenlik güçlerince bu saldırılara  anında karşılık verildi.

 Evlerdeki patlayıcılar imha ediliyor


 Güvenlik güçleri, ilçede arama tarama faaliyetleri ile evleri kontrol  ederek, belirledikleri patlayıcıları imha ederken, Turgut Özal Mahallesi'nde bir  okulu karargah olarak kullandığı tespit edilen teröristlerin yakalanması için de  çalışmalarını sürdürüyor.PKK'lı teröristler terk ettikleri evlerin bazılarını ateşe verirken,  geride yaşam malzemeleri ile etkisiz hale getirilen teröristlerin cesetlerini  bırakıp kaçıyor.

 Barikatlar kaldırılıyor, çukurlar kapatılıyor

 İlçede huzur ve güvenin sağlanmasına yönelik operasyonda 175 barikat  kaldırıldı, 56 çukur kapatıldı, 372 el yapımı patlayıcı imha edildi. Güvenlik  güçleri, toplam 2 bin 800 evi teröristlerden arındırdı.Operasyonun yüzde 90'ının tamamlandığı ilçe merkezinde çalışmalarda  sona yaklaşılırken, teröristlerin kaçmaması için ilçe dışında da güvenlik  önlemleri artırıldı.Bu arada, ilçe merkezindeki vatandaşlardan bazılarının operasyonlara  verdiği desteği göstermek için evlerine Türk bayrağı astığı görüldü.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap